Go Back
Hotdogs fra The Man in the High Castle

Hotdogs fra das vaterland

Forb. tid 30 min
Tilb. tid 35 min
Hævetid 50 min
Samlet tid 1 t 55 min
Antal 10 hotdogs

Ingredienser
  

  • 10 weisswurst pølser

Pretzel brød

  • 25 g gær
  • 3 dl vand (lunkent)
  • 1 spsk. sukker
  • 500 g mel
  • 2 tsk. salt
  • 30 g smør (blødt)
  • 1000 ml vand
  • 2 store spsk. bagepulver
  • 1 æg (sammenpisket)
  • havsalt

Lyn kraut

  • ¼ spidskål (fint snittet)
  • rødkål (fint snittet)
  • lidt grønkål (fint snittet)
  • 1 spsk. groft salt
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 knsp. spidskommen

Sennepscreme med urter

  • 1 dl cremefraiche
  • 2 dl mayonnaise
  • 2 tsk. grovkornet sennep
  • 1 håndfuld urter (efter eget valg - jeg brugte en blanding af persille og purløg)
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i det lunkne vand sammen med sukkeret.
  • Tilsæt mel og salt og rør dejen let sammen.
  • Kom smørret i dejen og ælt den helt glat og smidig og lad den hæve i 20 minutter.
  • Form dejen til 10 pølsebrød. læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve til dobbelt størrelse.
  • Kom kålen til lyn krauten i en stor skål og drys den med salt.
  • Ælt kålen godt igennem med hænderne, så den falder lidt sammen og mørner.
  • Tilsæt eddike, sukker, chili og spidskommen, og rør det hele godt sammen.
  • Smag lyn krauten til, og stil den på køl til den skal bruges
  • Forvarm ovnen til 225 grader.
  • Kog vand og bagepulver op.
  • Kog hvert pretzel brød i ca. 30 sekunder og læg dem herefter på en bageplade med bagepapir.
  • Pensel de forkogte pretzel brød med sammenpisket æg og drys med lidt havsalt.
  • Bag brødene i ca. 15 minutter eller til de er gyldne og gennembagte, og stil dem til side.
  • Rist pølserne (gerne på en grillpande).
  • Blend nu alle ingredienserne til sennepscremen sammen og smag til med salt og peber.
  • Flæk de nybagte pretzel brød og smør dem med lidt af sennepscremen, kom herefter en ristet pølse i hvert brød og top med lidt kraut og evt. endnu en lille skvis sennepscreme.