Go Back

Dæmonisk hvidløgspizza

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Hævetid 1 time
Samlet tid 1 time 55 minutter
Antal 2 pizzaer

Ingredienser

Pizza dej

  • 25 g gær
  • dl vand (lunkent)
  • 150 g durummel
  • 350 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. olivenolie
  • sort frugtfarve

Marinara sauce

  • 1 ds. hakkede tomater
  • ds. tomat puré
  • 4 tsk. farin
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 3 fed hvidløg (fint hakket)
  • 3 tsk. tørret oregano
  • 1 spsk. sriracha

Toppings

  • 125 g hvidløgs smør
  • 2 fed hvidløg (fint hakket)
  • 4 spsk. marinarasauce
  • 170 g cheddar (groft revet)
  • 100 g bacon (skåret i tern)

Sådan gør du

  • Opløs gøren i det lunkne vand.

  • Tilsæt mel og salt og ælt dejen til den er næsten sammenhængende.
  • Hæld olie og frugtfarve ved, og ælt dejen helt glat og smidig inden den stilles til hævning i 1 times tid.
  • Lav herefter saucen ved at komme alle ingredienserne i en lille gryde som varmes op ved middel varme.
  • Når saucen når kogepunktet skrues der ned for varmen, og så skal den ellers bare have lov til at småsimre i ca. 15 minutter.
  • Smag saucen til med salt og peber inden den blendes og stilles på køl.
  • Forvarm ovnen til 220 grader.
  • Pisk hvidløgssmørret sammen med fint revet hvidløg og marinara sauce.
  • Når dejen er hævet til dobbelt størrelse deles den i 2 og rulles ud til et par tynde pizzabunde.
  • Smør nu bundende med hvidløgscremen og drys generøst med ost og bacon inden de bages i 10-15 minutter eller til osten er smeltet og baconnet sprødt.
  • Til sidst bruges bagsiden af en kniv til at tegne et pentagram i begge pizzaer hvorefter marinara saucen kommes i en sprøjtepose og bruges til at tegne pentagrammet op med.