Go Back

Dødens hindbærfyldte donuts

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Hævetid 1 time 16 minutter
Samlet tid 1 time 46 minutter
Antal 10 donuts

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 175 ml mælk (lunkent)
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ¼ tsk. salt
  • 1 æg (sammenpisket)
  • 300 g mel
  • 50 g smør (blødt)
  • olie (til kogning)

Fyld

  • hindbærmarmelade

Pynt

  • 100 g hvid chokolade (smeltet)
  • pink frugtfarve
  • regnbue krymmel

Sådan gør du

  • Smuldr gæren i den lunke mælk og rør sukker, vanilje og salt i.
  • Pisk ægget ind i gærblandingen inden melet æltes i.
  • Når dejen begynder at samle sig lidt kommes smørret i, og så skal dejen ellers bare æltes til den er glat og elastisk.
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
  • Vend dejen ud på en meldrysset overflade og rul den ud til den er ca. 1 cm tyk.
  • Brug nu en cirkelformet udstikker til at stikke donutsne ud, og lav deres huller med enten en lidt mindre udstikker eller et shotglas.
  • Lad donutsne efterhæve i 30 minutter.
  • Opvarm olien til den er 175 grader varm og kog donutsne i ca. 1 minutstid pr. side eller til de bliver gyldne og sprøde.
  • Lad dem herefter dryppe af på fedtsugende papir.
  • Brug så en spisepind, eller lignende til at lave et hul i hver donut og fyld dem med hindbær marmelade.
  • Dyp til sidst de fyldte donuts i smeltet hvid chokolade farvet lyserød med lidt frugtfarve, og giv dem et lille drys krymmel.