Go Back

Bomburs flæskeæggekage

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 8 - 10 skiver letsaltet svinebryst
  • 8 æg
  • 500 ml mælk
  • salt og peber
  • 1 bdt. purløg (fint snittet)
  • 2 tomater (skåret i både)

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Steg flæsket ved jævn varme, til det er sprødt og stil det herefter til side til æggekagen skal anrettes.
  • Pisk æggene godt sammen med mælken og krydr med salt og peber.
  • Hæld æggemassen på panden til det overskydende fedt fra flæsket.
  • Lad æggemassen sætte sig en smugle inden panden sættes i ovnen i 15 – 20 minutter, eller indtil æggekagen har sat sig fuldstændigt.
  • Pynt til sidst den bagte æggekage med tomatbåde, finthakket purløg og flæsk nok til at selv en vil dværg begynde at skamme sig en smugle.