Go Back
æblelommer

Reginas æblelomme

Forb. tid 30 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 55 min
Antal 4 æblelommer

Ingredienser
  

Dej

  • 250 g mel
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 115 g smør (koldt og skåret i mindre tern)
  • 6 spsk. vand (iskoldt)

Fyld

  • 2 spsk. smør
  • 2 - 3 æbler (skrællet og skåret i mundrette stykker)
  • 1 knsp. salt
  • 50 g sukker
  • 2 spsk. farin
  • 2 tsk. kanel
  • 1 appelsin (saft og skal)
  • 1 æg (sammenpisket
  • lidt perlesukker

Sådan gør du
 

  • Kom mel, sukker, salt og iskoldt smør i en foodprocessor, og bland det sammen indtil det begynder at minde lidt om brødkrummer.
  • Tilsæt gradvist det iskolde vand indtil dejen så småt begynder at samle sig i små fugtige klumper.
  • Vend dernæst dejen ud på et bord og ælt den let sammen, til den lige præcis har samlet sig til en sammenhængende kugle.
  • Pak nu dejen ind i film og lad den hvile på køl i minimum 1 time.
  • Lav æblefyldet imens.;Smelt smørret på en stor pande ved middel varme, og lad det gerne begynde at brune en smugle.
  • Kom æblestykkerne ned i panden og lad dem stege i det brunede smør i ca. 5 minutter.
  • Tilsætte salt, sukker, farin, kanel og appelsin saft og skal og lad så æblefyldet simre og karamelliserer i ca. 15 minutter.
  • Lad fyldet køle helt af.
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Rul den kolde dej ud til den er ca. ½ cm tyk, og skær den i 4 lige store firkanter.
  • Kom en god klat æblefyld i midten af hver firkant, pensel kanterne med sammenpisket æg, og fold hver firkant til en trekant.
  • Brug en gaffel til at presse kanterne godt sammen, og kom æblelommerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensel hver æblelomme med sammenpisket æg, giv dem et drys perlesukker, skær et par ventilations huller og bag dem i 15- 20 minutter – eller til de er lækre, gyldne og sprøde.