Go Back

Papas pramdragergryde 2.0

Forb. tid20 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid1 t 5 min
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad (skåret i 1 cm tykke strimler)

  • 2 spsk. paprika
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 1 spsk. olie
  • 4 ansjosfileter (fint hakket)
  • 1 løg (skåret i både)
  • 250 g champignon (skåret i skiver)
  • 250 g kartofler (skåret i mundrette stykker)
  • 1 ds. tomatpuré
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 tsk. tabasco
  • 250 ml piskefløde
  • 100 g cocktailpølser

Kødboller

  • 250 g hakket svin
  • 1 tsk. salt
  • ¼ tsk. peber
  • 1 æg
  • 1 løg (fint hakket)
  • 30 g rasp
  • 75 ml mælk

Dumplings

  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 125 g smør

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienserne til kødboller sammen til en blød fars, og stil den på køl.
  • Krydr dernæst svinemørbradsstykkerne godt med paprika, salt og peber og stil dem til side.
  • Varm nu olien op i en tykbundet gryde.
  • Kom ansjoser, løg og svampe heri og steg indtil løgene er møre og svampene begynder at få lidt farve.
  • Tilsæt nu det paprikakrydrede svinekød, og brun det godt af i gryden.
  • Når kødet begynder at få lidt farve tilsættes kartofler, tomatpuré, de hakkede tomater, tabasco og fløde.
  • Form nu den afkølede fars til kugler på størrelse med en stor valnød, og brun dem på en panden inden de kommes ned i pramdragergryden sammen med cocktailpølserne.
  • Bring til sidst gryden i kog inden den smages til og stilles til side.
  • Forvarm ovnen til 190 grader.
  • Kom så mel, bagepulver, salt og peber i en skål og smuldr smør ind i melblandingen.
  • Når det begynder at lige friske brødkrummer samles dejen med lidt iskoldt vand.
  • Rul herefter dejen til 12 små boller, og læg forsigtigt bollerne oven på pramdragergryden.
  • Læg nu et låg på gryden, og stil den i ovnen i ca. 30 minutter.
  • Server pramdragergryden rosin chutney og ristede mandler.