Go Back

Thanos gyldne piñata infinity sten småkager

Forb. tid30 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid45 min
Antal: 10 stk.

Ingredienser

  • 130 g smør (blødt)
  • 175 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 citroner
  • 1 æg
  • 325 g mel
  • 3 - 5 røde bolcher (knust)
  • 3 - 5 orange bolcher (knust)
  • 3 - 5 gule bolcher (knust)
  • 3 - 5 grønne bolcher (knust)
  • 3 - 5 blå bolcher (knust)
  • 3 - 5 lilla bolcher (knust)

Pynt

  • flormelis
  • citronsaft
  • guldkrymmel
  • guldstøv

Sådan gør du

  • Pisk smør, sukker, vaniljesukker og fintrevet citronskal fra de to citroner lyst og luftigt.
  • Rør herefter først ægget i efterfulgt af citronsaft fra 1 ½ citron og melet.
  • Saml nu dejen inden den formes til en aflang pølse, pakkes ind i film og ligges på køl i min. 30 min.
  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Del nu den afkølede dej i to portioner, og rul dem ud til de er ca. 3mm tykke.
  • Brug dernæst en udstikker til først at lave 30 cirkler, herefter bruges en mindre udstikker til at lave et mindre hul i 20 af cirklerne, så der dannes en ring.
  • Forbag nu alle kagerne i ca. 5 – 6 minutter.
  • Tag de forbagte kager ud af ovnen, og fyld 10 af ringene med et lag af de knuste bolcher (Der skal altså bruges 10 x intakte kagebunde 10 x kageringe og 10 x bolchefyldte kageringe)
  • Bag dernæst kagerne endnu engang i 5 – 6 minutter.
  • Lad kagerne køle helt af på bagepladen inden de flyttes.
  • Når kagerne er kolde er det tid til at pynte dem, så rør en tyk glasur sammen ved at blande flormelis med citronsaft.
  • Sprøjt nu en ring glasur langs kanten af de 10 intakte kagebunde, placer en tom ring oven på og hæld herefter lidt guld krymmel ned i fordybningen.
  • Sprøjt dernæst endnu en ring glasur langs kanten af kageringen, og kom en bolchefyldt kagering på som låg.
  • Pensel til sidst kagerne med lidt guldstøv og server de raslende kager sammen med et stort glas koldt mælk.