Go Back
kirsebærtærte

Twin Peaks kirsebærtærte

Forb. tid 1 t
Tilb. tid 35 min
Samlet tid 1 t 35 min
Antal 6 personer

Ingredienser
  

Dej

  • 400 g mel
  • 100 g flormelis
  • 100 g mandelmel
  • 200 g smør (koldt)
  • 1 knsp. salt
  • 2 æg

Fyld

  • 1 kg kirsebær (udstenede)
  • 100 g lys muscovado sukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 citron (saft og skal)

Sådan gør du
 

  • Blend hvedemel, flormelis, mandelmel, smør og salt i en foodprocessor indtil det begynder at minde lidt om brødkrummer i konsistens.
  • Tilsæt nu æggene og ælt hurtigt dejen sammen til den lige præcis begynder at samle sig.
  • Lad dejen hvile i 30 minutter.
  • Vend imens kirsebærrene sammen med sukker, majsstivelse, citronsaft og fintevet citronskal.
  • Kog herefter bærfyldet op til det begynder at tykne og stil det herefter til side.
  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Del den afkølede tærtedej i to, rul den ene ud til den er ca. ½ cm tyk, kom den i en smurt tærteform og fordel bærfyldet ovenpå tærtedejen.
  • Rul resten af dejen ud til samme tykkelse og skær den i 1 cm tykke strimler.
  • Flet strimlerne sammen til et låg og læg forsigtigt låget oven på tærten.
  • Pensel evt. tærtens låg med sammenpisket æg og bag den i 30 – 40 minutter, eller indtil den er gylden, sprød og gennembagt.
  • Server evt. tærten med lidt cremefraiche, vaniljeis og/ eller en “damn fine” kop kaffe.