Go Back

Peanut småkager

Lav en dej, og få fire nemme småkager til aftenkaffen
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Hvil 30 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 35 stk.

Ingredienser

Basis dej

  • 200 g smør (blødt)
  • 180 g sukker
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 100 g peanuts
  • 1 æg (sammenpisket)
  • 1 knsp. salt
  • 250 g hvedemel

Peanut toppe og -tunger

  • 1/2 portion basis dej
  • 30 g peanutbutter (smeltet)
  • 1 spsk- perlesukker
  • 75 g mørk chokolade (smeltet)

Peanut linzer

  • 1/4 portion basis dej
  • 2 spsk. hindbær syltetøj.

Peanut måner

  • 60 g peanutbutter
  • 1 spsk. flormelis
  • ½ tsk. kanel
  • 1/4 portion basis dej

Sådan gør du

Basis dej

  • Pisk smør, sukker og vanilje sammen i en skål til det begynder at lysne og blive lidt mere cremet og luftigt.
  • Tilsæt ægget og rør det helt ind i smørmassen.
  • Kom dernæst peanutsne i en foodprocessor og blend det til du har noget fint peanutmel, og bland herefter peanutmelet med hvedemel og salt.
  • Vend dernæst melet i med en dejskraber, og stop lige så snart der ikke er flere mellommer.
  • Del herefter dejen i to, og form den ene del til en flad skive inden du pakker den ind i film og stiller den på køl for at hvile i min. 30 minutter.

Peanut toppe og -tunger

  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Rør den resterende del af dejen sammen med peanutbutter, og kom så dejen i en sprøjtepose med stjernetyl.
  • Sprøjt dernæst halvdelen af dejen ud som små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir, og sprøjt den anden halvdel ud i ensartede stænger.
  • Stil bagepladen på køl i min. 30 minutter.
  • Drys nu de kolde toppe med lidt perlesukker og bag dem sammen med stængerne ca. 7 - 10 minutter.
  • Dyp til sidst 1/3 af hver tunge i den smeltede chokolade, og lad dem køle helt af inden servering.

Penaut linzer

  • Del dejskiven i to og rul herefter den ene del ud til den er ca. 3mm tyk og udstik den med en rund udstikker.
  • Udstik herefter et mindre hul, stjerne eller hjerte i af halvdelen af dej cirklerne og bag dem i ca. 7 - 10 minutter.
  • Køl kagerne helt af på bagepladen inden de flyttes.
  • Smør nu lidt marmelade på de hele kager og læg dernæst de andre kager (dem med hullerne) oven på som låg.

Peanut måner

  • Rør peanutbutter sammen med flormelis, kom blandingen i en sprøjtepose og læg den til side.
  • Ælt herefter kanelen godt ind i den anden del af dej skiven, og rul den ud til et tyndt rektangel.
  • Sprøjt dernæst en linje med peanutfyld ned langs den lange side af rektanglet og rul dejen uden om, så du laver en lille indpakket peanut rulle.
  • Skær peanutrullen af rektanglet og forsegl den med fingrene eller bagsiden af en kniv.
  • Dette gentages med det resterende peanut fyld på resten af rektanglet.
  • Skær til sidst peanutrullerne ud i stykker på ca. 5 cm, og pres hver ende lidt flad inden de bøjes (så de får form som små halvmåner), placeres på en bageplade beklædt med bagepapir og bages i ca. 10-15 minutter.
  • Server nu din småkage kvartet med enten en kop kaffe eller varm chokolade, inden du stikker af til din næste spion mission.