Go Back

Magiske og sprøde snack koste

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 16 koste

Ingredienser

  • ½ pakke kataifi (en slags strimlet filodej, som kan fås i de fleste mellemøstlige købmænd)
  • 16 tykke saltstænger (eller tynde grissinier)
  • lidt melklister (lige dele mel og vand, som er rørt til en tyk jævning der kan bruges som spiseligt lim)
  • 25 g smør (smeltet)
  • lidt salt

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Tag en lille smugle af kataifi dejen og sørg for at alle strimlerne vender den samme vej.
  • Klip herefter dejen til, så den er ca. 10 cm lang.
  • Kom lidt melklister i den ene ende af dejstrimlerne og fold den anden ende herover (sådan så de to ender limes sammen.
  • Dyp dernæst en saltstang i melklisteret, og læg den i den ende af dejstrimlerne som du lige har limet sammen (ca. 2/3 dele af saltstangen skal stikke ud fra toppen som kosteskaftet)
  • Rul nu dejen omkring saltstangen, og klem den forsigtigt sammen nær toppen.
  • Tag nu nogle få ekstra strimler dej, og saml dem til et lille bånd.
  • Bind nu dette dejbånd rundt om alle dejstrimlerne nær det sted hvor kosteskaft og kostehoved mødes.
  • Klip til sidst kostehovedet lidt til med en køkkensaks og læg kosten på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Fortsæt på samme måde med resten af saltstængerne til du har din helt egen hær af koste på bagepladen.
  • Pensel til sidst kostehovederne med lidt smeltet smør og giv dem et lille drys salt.
  • Bag kostene i ca. 10 minutter, eller til de er blevet gyldne og sprøde, og server sammen med din yndlings dip.