Go Back

Den spiselige kattebakke

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 55 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 10 personer

Ingredienser

Mokkakarameller/ de spiselige lorte

  • spsk. instant kaffe
  • 225 ml fløde
  • 120 g mørk chokolade (fint hakket)
  • 120 g lys sirup
  • 265 g sukker
  • 30 g smør

Chokolademousse

  • 200 g mørk chokolade (groft hakket)
  • 4 æggeblommer
  • 70 g sukker (+ 1 spsk. sukker)
  • 3 æggehvider
  • 350 ml fløde

Krystalliseret hvid chokolade/ det spiselige kattegrus

  • 125 g sukker
  • 125 g vand
  • 125 g hvid chokolade (fint hakket)

Andet

  • 1 ny og ren plastikbakke
  • 1 ny og ren ske til kattegrus

Sådan gør du

Mokkakarameller

  • Pisk kaffen ud i fløden, og kog blandingen op.
  • Når fløden koger tages den af varmen og hældes over chokoladen.
  • Lad chokoladen stå sammen med fløden i 2 – 3 minutter, rør så blandingen godt sammen og stil den til side.
  • Kom nu sirup og sukker i en tykbundet kasserolle og smelt det ved middelvarme, til det bliver 155 grader varmt.
  • Fjern dernæst sirupsgryden fra varmen, hæld chokoladeblandingen i og rør den godt sammen med siruppen.
  • Kom nu gryden tilbage på varmen, og varm den op til den bliver 127 grader varm.
  • Vend til sidst smørret i, og hæld så karamellen i et smurt ildfast fad.
  • Lad karamellen køle af i et par timer, eller indtil den har sat sig, og skær den så i små stykker med en skarp kniv.
  • Form dernæst hvert karamelstykke til en lille kattelort og stil dem til side.

Chokolademousse

  • Smelt chokoladen over vandbad, når chokoladen er helt smeltet, stilles den til side så den kan køle lidt af.
  • Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps.
  • I en anden skål piskes æggehviderne sammen med 1 spsk. sukker til en tyk og sej marengs.
  • I en tredje skål piskes fløden til en let flødeskum, der kun lige præcis kan begynde og samle sig i flødeskumstoppe.
  • Hæld nu den smeltede chokolade ned i æggesnapsen, og pisk dem godt sammen.
  • Pisk herefter ¼ de stiftpiskede æggehiver i chokolade-æggeblandingen.
  • Fold dernæst den blødgjorte chokoladeblanding forsigtigt ned i resten af æggehviderne
  • Til sidst vendes flødeskummet forsigtigt i blanding.
  • Hæld nu hele herligheden i en plastikbakke, og stil moussen på køl i minimum 2 timer.

Krystalliseret hvid chokolade

  • Kom sukker og vand i en gryde, og kog det op til det bliver ca. 130 grader.
  • Hæld den hakkede chokolade op i gryden og pisk med en elpisker – så danner der sig nemlig krystalliseret chokolade nede i gryden.
  • Fordel den krystalliserede chokolade på et stykke bagepapir og lad det køle af.
  • Drys nu ”kattegruset” oven på chokolademoussen, pynt strategisk med ”kattelortene” og indsæt en ren ny ske for at give den spiselige kattebakke det sidste flair.

Video