Go Back

Græskartærter fra Harry Potter

Forb. tid25 min
Tilb. tid15 min
Hviletid på køl30 min
Samlet tid1 t 10 min
Antal: 12 tærter

Ingredienser

Tærtedej

  • 300 g mel
  • 100 g flormelis
  • 150 g smør (koldt)
  • 1 knsp. salt
  • 1 æg

Græskarfyld

  • 2 æg
  • 80 g sukker
  • 80 g farin
  • 1 tsk. kanel (stødt)
  • ½ tsk. ingefær (stødt)
  • ½ tsk. nellike (stødt)
  • ½ tsk. muskatnød (fint revet)
  • ½ tsk. salt
  • 500 g græskarpuré
  • 1 sammenpisket æg (til pensling)

Sådan gør du

Tærtedej

  • Kom mel, flormelis, smør og salt i en foodprocessor og blend det sammen indtil det begynder at få en konsistens der minde lidt om brødkrummer.
  • Tilsæt nu ægget og ælt hurtigt sammen til en sammenhængende dej.
  • Lad dejen hvile i min. 30 minutter.

Græskarfyld

  • Pisk æg, sukker og farin til en tyk og cremet æggesnaps.
  • Krydr dernæst æggesnapsen med kanel, ingefær, nellike, muskatnød og salt og vend græskarpuréen i fyldet.
  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Rul den afkølede dej ud til den er ca. 0,5 mm og stik den ud i cirkler der er ca, 15 cm. i diameter.
  • Fordel dernæst ca. en skefuld af græskarfyldet på den ene halvdel af hver dej cirkel.
  • Fold den anden halvdel af dejen ind over fyldet og tryk den let sammen med en gaffel langs kanten.
  • Skær herefter et lille lyn på toppen af hver tærte (eller bare nogle få ventillations huller)
  • Pensel græskartærterne med sammenpisket æg og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag dernæst tærterne i ca. 15 minutter eller til de er gyldne og gennembagte.