Brun kødet ved høj varme i en stor gryde, og stil det dernæst til side.
Steg herefter løg og hvidløg i gryden ved middel varme, til det begynder at karamelliserer en smugle.
Tilsæt så jalapeño, peberfrugt, bladselleri, gulerod og champignon, og lad grøntsagerne svede i gryden i minimum 10 minutter ved middel varme.
Drys dernæst chiliflager, spidskommen, oregano og røget paprika i, og lad krydderierne riste lidt af i gryden inden det brunede kød kommes ved.
Hæld nu worcestershire sauce, sennep æblecider eddike, hakkede tomater, bbq sauce og fond i, og bring chilien i kog.
Skru lidt ned for varmen og lad chilien simre i minimum 30 minutter.
Smag til sidst chilien til med salt og peber.
Flæk nu pølsebrødene, og lun dem let i ovnen.
Placer dernæst en ristet pølse i hvert brød, top generøst med den lune chili og gør som Sonic og giv hver chili dog et drys med lidt friske løg og revet cheddar.