Go Back

Sonics chili dogs

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 løg (fint hakket)
  • 3 fed hvidløg (fint hakket)
  • 1 jalapeño (fint hakket)
  • ½ grøn peberfrugt (fint hakket)
  • 1 stængel bladselleri (fint hakket)
  • 1 gulerod (groft revet)
  • 75 g champignon (fint hakket)
  • 1 - 2 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. røget paprika
  • 2 spsk. Worcestershire sauce
  • 1 spsk. sennep
  • 1 spsk. æblecider eddike
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 75 ml bbq sauce
  • 500 ml oksefond
  • salt og peber

Andet

  • 4 gode pølser (ristede)
  • 4 brioche pølsebrød

Toppings

  • ½ løg (skåret i små tern)
  • 50 - 100 g cheddar (groft revet)

Sådan gør du

  • Brun kødet ved høj varme i en stor gryde, og stil det dernæst til side.
  • Steg herefter løg og hvidløg i gryden ved middel varme, til det begynder at karamelliserer en smugle.
  • Tilsæt så jalapeño, peberfrugt, bladselleri, gulerod og champignon, og lad grøntsagerne svede i gryden i minimum 10 minutter ved middel varme.
  • Drys dernæst chiliflager, spidskommen, oregano og røget paprika i, og lad krydderierne riste lidt af i gryden inden det brunede kød kommes ved.
  • Hæld nu worcestershire sauce, sennep æblecider eddike, hakkede tomater, bbq sauce og fond i, og bring chilien i kog.
  • Skru lidt ned for varmen og lad chilien simre i minimum 30 minutter.
  • Smag til sidst chilien til med salt og peber.
  • Flæk nu pølsebrødene, og lun dem let i ovnen.
  • Placer dernæst en ristet pølse i hvert brød, top generøst med den lune chili og gør som Sonic og giv hver chili dog et drys med lidt friske løg og revet cheddar.