Go Back

Hjemmelavede isvafler

Forb. tid5 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid25 min
Antal: 12 vafler

Ingredienser

  • 3 æggehvider
  • 100 g sukker
  • 2 spsk. mælk
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. smør (smeltet)
  • 100 g mel
  • 1 knsp. salt

Sådan gør du

  • Pisk æggehviderne sammen med sukkeret - det skal ikke piskes stift, men blot piskes til sukkeret begynder at opløses.
  • Tilsæt dernæst resten af ingredienserne, og pisk indtil der ikke er nogle klumper i dejen.
  • Jeg bagte mine vafler på en vaffelplade til min Tefal Snack Collection, men man kan selvfølgelig også bage sine vafler i ovnen.
  • Bages vaflerne i ovnen, smøres et tyndt lag dej ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag herefter vaflerne ved 160 grader i ca. 5 - 7 minutter, eller til de begynder at blive let gyldne.
  • Uanset om vaflerne bages i et vaffeljern eller i en ovn så skal de formes mens de er varme, så form lidt stanniol til en kegle og fold straks de lune vafler om stanniolkeglen.
  • Husk at vaflerne skal være spidse i bunden, så isen ikke glider ud - men man kan selvfølgelig også hælde lidt chokolade i, for ekstra smag og ekstra beskyttelse mod isdryp.