Go Back

Hindbæris (uden ismaskine)

Forb. tid 15 minutter
Fryse tid 4 timer
Samlet tid 4 timer 15 minutter
Antal 2 liter

Ingredienser

Hindbærpuré

  • ca, 250 g hindbær (frosne)
  • ½ dl. vand
  • 3 spsk. sukker

Iscreme

  • 500 ml piskefløde
  • 1 ds. kondenseret mælk
  • 60 g smør (smeltet)
  • Evt. lidt hindbærsirup (hvis man ønsker lidt mere hindbær smag)
  • ½ citron (satf)
  • 1 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

  • Kog alle ingredienserne til hindbærpuréen op, og lad det små simre i 5 - 10 minutter.
  • Sigt puréen fri for kerner, og stil den så til afkøling (puréen kan sagtens laves et par dage i forvejen).
  • Pisk dernæst fløden stiv og stil den til side.
  • I en anden skål piskes kondenseret mælk sammen med smør og hindbærpuré. Hvis man synes at massen mangler lidt smag kan man evt. tilsætte lidt mere hindbærpuré eller evt. lidt hindbærsirup.
  • Vend til sidst flødeskummet i hindbærmassen, og hæld så iscremen i en isform.
  • Dæk toppen af iscremen med lidt køkkenfilm, og stil den i fryseren i minimum 4 timer – men gerne natten over.
  • Server isen i enten hjemme bragte isvafler, eller lav de hjemmelavede vafler herunder.