Go Back

Deadpools chimichangas

Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg (fint hakket)
  • 3-4 fed hvidløg (fint hakket)
  • 3 tsk. koriander (stødt)
  • 3 tsk. spidskommen (stødt)
  • 1 tsk. chipotle chiliflager
  • ½ spsk. oreagano
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 dl. ris
  • 100 g rygeost
  • 1 stort glas tomatsauce
  • salt
  • 200 g revet ost
  • 8-10 tortilla wraps
  • Olie (til fritering)

Sådan gør du

  • Svits løg og hvidløg i en tykbundet bryde til de begynder at blive møre.
  • Nu kommes krydderierne ned i løgbladningen og brænd dem let af inden kødet tilsættes.
  • Brun kødet godt af i gryden og hæld dernæst risene ved.
  • Lad blandingen svitse i små 2-3 minutter under omrøring.
  • Nu tilsættes rygeosten sammen med tomatsauce, og så skal det hele ellers bare simre under låg indtil risene er møre – ca 5-20 min.
  • Dernæst er det blevet tid til at smage fyldet til med lidt salt før chimichangerne skal samles og steges.
  • Når du skal folde dine chimihangas fordeler du 3-4 spsk. af fyldet på hver tortilla wrap, top dernæst med 2-3 spsk. revet ost.
  • Fold nu hver side ind over fyldet og rul tortillaen sammen som en stram cigar – fortsæt på samme måde med alle tortillaerne.
  • Brun nu chimichangaerne i varm olie på en pande, og start for guds skyld med den side hvor åbningen er, så sikre man nemlig at tortillaen bliver ved med at være lukket.
  • Chimichangaerne skal stege i ca. 2 min. på hver side eller til de er gyldne, bagefter skal de bages i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min.