Go Back

Lembas brød

Forb. tid13 min
Tilb. tid12 min
Samlet tid25 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • 1 ½ tsk. bagepulver
  • 15 g græskar kerner
  • 25 g sesamfrø
  • 25 g solsikke kerner
  • 50 g smør (koldt)
  • 150 g hakket spinat (optøet)
  • 40 g feta
  • 1 æg
  • 75 ml mælk (+ 2 spsk. til pensling)

Sådan gør du

  • Start med at blande melet med salt, bagepulver, græskarkerner, sesamfrø og solsikkekerner.
  • Tlsæt dernæst det kolde smør og ælt det godt ind i de tørre ingredienser indtil blandingen minder lidt om revet parmesan eller brødkrummer i konsistensen.
  • Bland nu spinat og feta ned i blandingen før æg og mælk forsigtig æltes ind i dejen.
  • Tryk herefter dejen ud på et meldrysset bord til den har en tykkelse på ca. 1 ½ cm og skær den i 12 lige store firkanter.
  • Hvis man ønsker et mere autentisk look kan man skære et diagonalt snit i hvert lembas brød, men det er på ingen måde nødvendigt.
  • Pensel til sidst dine lembas brød med lidt mælk og bag dem ved 200 grader i 10-12 min. eller indtil de begynder at blive let gyldne.