Go Back

Regnbue bagels

Antal 12 bagels

Ingredienser

  • 625 ml vand (lunkent)
  • 50 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 900 g hvedemel
  • frugtfarve (lilla, blå, grøn, gul, orange og rød)
  • 2 liter vand
  • 3 tsk. salt

Sådan gør du

  • Start med at røre gæren ud i det lunkne vand sammen med salt og sukker.
  • Tilsæt dernæst melet og ælt det hele sammen til en fin og glat dej.
  • Når din dej er æltet blød og glat deles den i 6 lige store dele.
  • Tilsæt nu nogle få dråber lilla frugtfarve til det første stykke dej, og ælt farve godt ind i dejen til den er jævnt fordelt – det samme gøres med de resterende farve og dej stykker.
  • Form nu hvert indfarvede stykke dej til en stram kugle, placer dem i seks forskellige skåle og dæk hver skål med husholdningsfilm inden de stilles til hævning i ca. 1 time, eller indtil de er fordoblet i størrelse.
  • Når dejene er fordoblede i størrelse starter man med at rulle den røde dej ud til et rektangel, dernæst rulles den orange dej ligeledes ud til et rektangel som placeres oven på den røde.
  • Fortsæt herefter med først den gule dej, så den grønne, den blå og afslut med den lilla dej.
  • Dæk nu den den multifarvede dej rektangel med et fugtigt klæde og lad dem efterhæve i 30 min.
  • Brug dernæst en skarp kniv til at skære strimler af den multifarvde rektangel på ca. 4 cm.
  • Giv nu hver strimel et twist inden du triller dem til lange pølser på ca. 20 cm og former hver pølse til ringe (husk at trykke enderne godt samme).
  • Lad nu dine bagels efterhæve endnu engang ca. i 30 min mens du bringer en gryde med 2 liter vand og 3 tsk. salt i kog samtidig med at ovnen forvarmes til 180 grader.
  • Plop nu hver bagel ned i det simrende saltvand og lad dem hygge sig nede i varmen i 30 sekunder pr. side. dernæst tages bagelsne op af vandet med en hulske og placeres på en bagelade beklædt med bagepapir.
  • Bag nu bagelsne i ca. 15 min og lad dem køle en smugle ned inden du sætter tænderne i dem.