Start med at røre gæren ud i det lunkne vand sammen med salt og sukker.
Tilsæt dernæst melet og ælt det hele sammen til en fin og glat dej.
Når din dej er æltet blød og glat deles den i 6 lige store dele.
Tilsæt nu nogle få dråber lilla frugtfarve til det første stykke dej, og ælt farve godt ind i dejen til den er jævnt fordelt – det samme gøres med de resterende farve og dej stykker.
Form nu hvert indfarvede stykke dej til en stram kugle, placer dem i seks forskellige skåle og dæk hver skål med husholdningsfilm inden de stilles til hævning i ca. 1 time, eller indtil de er fordoblet i størrelse.
Når dejene er fordoblede i størrelse starter man med at rulle den røde dej ud til et rektangel, dernæst rulles den orange dej ligeledes ud til et rektangel som placeres oven på den røde.
Fortsæt herefter med først den gule dej, så den grønne, den blå og afslut med den lilla dej.
Dæk nu den den multifarvede dej rektangel med et fugtigt klæde og lad dem efterhæve i 30 min.
Brug dernæst en skarp kniv til at skære strimler af den multifarvde rektangel på ca. 4 cm.
Giv nu hver strimel et twist inden du triller dem til lange pølser på ca. 20 cm og former hver pølse til ringe (husk at trykke enderne godt samme).
Lad nu dine bagels efterhæve endnu engang ca. i 30 min mens du bringer en gryde med 2 liter vand og 3 tsk. salt i kog samtidig med at ovnen forvarmes til 180 grader.
Plop nu hver bagel ned i det simrende saltvand og lad dem hygge sig nede i varmen i 30 sekunder pr. side. dernæst tages bagelsne op af vandet med en hulske og placeres på en bagelade beklædt med bagepapir.
Bag nu bagelsne i ca. 15 min og lad dem køle en smugle ned inden du sætter tænderne i dem.