Go Back

Sansa Sarks citronkager

Antal 24 kager

Ingredienser

  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl mælk
  • 50 g smør
  • 2 citroner (fint revet skal og saft)

Toppings

  • 24 skiver kandiserede citronskiver (opskriften findes herunder)

  • 1 glas lemoncurd

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt over et vandbad.
  • Bland dernæst mel, bagepulver og vaniljesukker sammen før det sigtes og vendes ned i æggemassen.
  • Lun nu mælken så den er varm nok til at smelte smørret heri og vend det forsigtigt i dejen sammen med citronskal og citronsaft.
  • Sprøjt nu en muffin pande generøst med fedtspray og kom dernæst en skive kandiseret citron ned i hver form efterfulgt af en tsk. lemoncurd.
  • Fyld nu hver muffinform ca. 2/3 dele op med dej og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 180 garder i ca. 10-15 min – eller til kagerne er gyldne og gennembagte.
  • Det er dog vigtigt at du tager kagerne ud af formen mens de er lune, hvis de køler ned og sukkeret i bunden begynder at sætte sig er de noget nær umulige at få ud…trust me!