Go Back

Flæskepandekager

Forb. tid5 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid35 min
Antal: 10 pandekager

Ingredienser

  • 200 g flæsk (skåret i tern)
  • 250 g mel
  • 6 æg
  • 1 - 2 spsk. fedt (det overskydende fra stegning af flæsket)
  • 700 ml mælk
  • ½ tsk. salt
  • 75 g sukker
  • syltetøj, efter eget valg (eller knuste bær)

Sådan gør du

  • Steg flæsket på en tør panden ved middel varme, det skal langsomt stege i sit eget fedt indtil det begynder at blive gyldent (uden at det steges helt sprødt) - herefter stilles det til side.
  • Rør mel og æg til en tyk jævning.
  • Tilsæt det overskydende fedt fra flæsket og rør det ind i dejen.
  • Hæld dernæst mælken i for at tynde dejen, og rør dejen glat og ensartet (kan den ikke røres helt glat, så er det højst sandsynligt fedtet som er stivnet lidt i den kolde dej)
  • Pisk til sidst salt og sukker i dejen, og lad den gerne hvile på køl i minimum 30 minutter inden pandekagerne steges.
  • Smelt lidt smør på en stegepande ved middel varme og drys et par spsk. stegt flæsk på panden.
  • Hæld herefter et jævnt lag pandekagedej over flæsket, og steg pandekagen i ca. 1 - 2 minutter pr. side eller indtil den er blevet gylden.
  • Den første pandekage er naturligvis en smagekage, men herefter fortsætter man i samme dur med smør-flæsk-pandekagedej indtil man ikke har mere dej tilbage.
  • Server de lune flæskepandekager med lidt syltetøj efter eget valg.

Video