Go Back

Pizza Margherita

Antal 2 pizzaer

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 250 ml vand (lunkent)
  • 150 g durum mel
  • 350 g hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • 3 spsk. olivenolie

Sauce

  • 1 ds. hakkede tomater
  • ds. tomat puré
  • 4 tsk. farin
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 3 fed hvidløg (fint hakket)
  • 3 tsk. oregano (tørret)
  • 1 spsk. sriracha

Toppings

  • 1 par håndfulde parmesanflager
  • 1 bk. cherry tomater (halveret)
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber (friskkværnet)
  • 1 kugle mozzarella
  • 1 håndfuld basilikum
  • lidt oliven olie

Sådan gør du

  • Opløs gæren i det lunke vand.
  • Tilsæt mel og salt og ælt dejen til den er næsten sammenhængende.
  • Hæld olien ved, og ælt dejen helt glat og smidig inden den stilles til hævning i 1 times tid.
  • Lav herefter saucen ved at komme alle ingredienserne i en lille gryde og varm den op ved middel varme.
  • Når saucen når kogepunktet skrues der ned for varmen, og så skal den ellers bare have lov til at småsimre i ca. 15 minutter.
  • Smag saucen til med salt og peber inden den stilles til side.
  • Når dejen er hævet til dobbelt størrelse deles den i 2 og rulles til et par tynde, runde pizzabunde.
  • Forbag bundene ved 220 grader i ca. 7 minutter (ideelt set på en bagesten).
  • Smør bundende med marinara saucen inden de toppes med parmesanflager, tomaterne og mozzarella.
  • Krydr pizzaerne med salt og peber og bag dem færdige i ovnen i 10-15 minutter eller til osten er smeltet.
  • Pynt til sidst bundende med friske basilikumblade og et lille skvæt oliven olie.