Go Back

Verdens bedste sandwich

Ingredienser

Verdens bedste brød

  • 300 ml vand (lunkent)
  • 25 g gær
  • 140 g grahamsmel
  • 140 g hvedemel
  • 550 g hvedemel
  • 75 g grahamsmel
  • spsk. salt
  • 2 spsk. honning
  • 300 ml vand (lunkent)

Verdens bedste sandwich

  • 2 skiver god lagret cheddar
  • 3 salat blade
  • 4 skiver tomat
  • salt og peber
  • 4 skiver bacon (sprødstegt)
  • 1 spejlæg
  • 1 spsk. mayonnaise

Sådan gør du

  • Opløs gæren i det lunke vand.
  • Tilsæt grahamsmel og hvedemel og rør en våd men sammenhængende dej sammen.
  • Dæk dejen med film og stil den på køl natten over.
  • Dagen efter tilsættes resten af melet, salt, honning og vand inden dejen æltes helt glat og smidig.
  • Stil dejen til hævning ved stue temperatur i ca. 2 timer.
  • Form herefter dejen til et rund brød og lad det efterhæve i ca. 45 minutter i en bagekurv.
  • Forvarm ovnen til 220 grader og placer en bagesten nederst i ovnen.
  • Tip nu forsigtigt brødet ud af bagekurven og ned på den forvarmede bagesten og giv skorpen et par snit med en skarp kniv.
  • Kom nu bagestenen tilbage i ovnen og bag brødet i ca. 40 minutter, eller til de lyder hult når der bankes på bunden.
  • Lad brødet køle af inden du laver sandwichen;For at lave sandwichen skal du skære to skiver af det nybagte brød, komme ost på den eneskive og riste dem i en 200 grader varm ovn til de begynder at blive let gyldne og osten er smeltet.
  • Fordel salatbladene oven på den smeltede ost efterfulgt af de sprødstegte skiver bacon og tomat.
  • Krydr tomatskiverne med salt og peber inden den sidste skive ristet brød smøres med mayonnaise og kommes på som låg.
  • Skær sandwichen over på midten og nyd den sammen med en kold øl eller cider.