Go Back

Eirics Sure Fjæs

Antal: 6 personer

Ingredienser

Citrusgele

  • 6 dl appelsinsaft
  • 2 lime (saft)
  • 6 blade husblas

Kandiserede citrusskaller

  • 2 citroner
  • 2 limefrugter
  • 1 appelsin
  • 2 dl vand
  • 160 g sukker (+3 spsk. sukker)

Citronfromage

  • 4 blade husblas
  • 3 past. æg
  • 100 g sukker
  • 2 - 3 citroner (saft og skal)
  • 250 ml piskefløde

Pynt

  • maltesers (groft hakket)
  • flødeskum
  • kandiserede citronskaller

Sådan gør du

  • Sigt citrussaften og udblød husblassen i koldt vand.

  • Varm saften op og smelt husblassen heri.;Tilt dine portionsglas i eksempelvis en muffin form, eller nogle skål og hæld geleen heri.
  • Stil geleen på køl så den kan sætte sig.;Lav herefter de kandiserede citrusskaller ved forsigtigt at skære skallen af citrusfrugterne, uden at det bitre hvide lag kommer med.
  • Skær herefter skallerne i strimler og kog dem i 3 dl vand i ca. 5 minutter.
  • Hæld vandet fra og kasser det.;Kog dernæst 2 dl. vand og sukker op, når sukkeret er opløst tilsættes skallerne som skal småsimre i siruppen til de begynder at blive let gennemsigtige (ca. 20-30 minutter).
  • Fisk herefter skallerne op af sirupslagen og lad dem dryppe af inden de vendes i det sidste sukker
  • Spred dem ud på en bageplade og tør dem i ovnen ved 60 grader i 40 minutter.
  • Imens citronskallerne tørres laves citronfromagen.
  • Så udblød husblassen i koldt vand imens æg og sukker piskes lyst og luftigt.
  • Smelt dernæst den udblødte husblas i en gryde.
  • Rør citronsaft og skal godt ind i den smeltede husblas, og rør herefter citron-husblassen sammen med æggemassen under grundig piskning så evt. husblasklumper undgås.
  • Pisk nu fløden til skum og vend den i massen.
  • Tag glassene med gele ud fra køl, stil dem på højkant og hæld citronfromagen forsigtigt ned i hvert glas.
  • Stil nu glassene tilbage på køl så fromagen kan sætte sig.
  • Pynt til sidst med groft hakkede maltesers, flødeskumstoppe og kandiseret citronskal.