Go Back

Brilles Æble dumplings

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 6 stk.

Ingredienser

Dej

  • 250 g mel
  • 1 tsk. salt
  • 3 tsk. sukker
  • 175 g smør
  • 85 ml vand (is koldt)

Sirup

  • 125 ml æblemost
  • 125 ml vand
  • 100 g farin
  • 1 tsk. kanel

Fyld

  • 100 g smør
  • 100 g farin
  • 2 tsk. kanel
  • 1 håndfuld rosiner
  • 2 citroner (fint revet skal)
  • 3 æbler (skrællede og halverede)

Sådan gør du

Dej

  • Kom mel, salt, sukker og smør i en foodprocessor og blend det sammen indtil det begynder at ligne brødkrummer eller revet parmesan.
  • Hæld vandet i og ælt hurtigt dejen sammen til den er sammenhængende.
  • Lad nu dejen hvile på køl i min. 30 minutter.

Sirup

  • Lav nu siruppen ved at komme alle ingredienserne i en gryde ved middel varme og lad den små simre indtil den er kogt ind til en sirup.

Fyld

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Rør herefter sukker sammen med farin og kanel og vend til sidst citronskal og rosiner i inden det stilles til side.
  • Tag den afkølede dej og rul den tyndt ud på et meldrysset bord
  • Skær dernæst dejen i 6 firkanter og kom et halvt æble i midten af hver firkant.
  • Fordel rosinfyldet mellem de udhulede æbler og fold dejen over æblerne så de er helt pakket ind i dej.
  • Kom dumplingsne i en smurt bradepande og hæld kanel siruppen over dem.
  • Bag dumplingsne i ovnen i 35 – 40 minutter til de er gyldne, sprøde og æblerne er møre.
  • Lad dumplings køle en smugle af før de serveres sammen med enten en god vaniljeis eller lidt creme fraiche.