Go Back

Suppebrød med ost

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer 5 minutter
Antal 16 stk.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 250 ml mælk (lunkent)
  • 250 ml yoghurt (naturel)
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. salt
  • 250 g grahamsmel
  • 400 g hvedemel
  • 75 g smør (blødt)
  • 200 g cheddar (groft revet)
  • 50 g parmesan (fint revet)
  • 1 æg (til pensling)

Sådan gør du

  • Opløs gæren i den lunkne mælk.

  • Pisk yoghurt ned i gærblandingen og tilsæt honning og salt.
  • Ælt herefter grahamsmel og hvedemel i til dejen begynder at hænge lidt sammen.
  • Kom nu smør og ost i dejen og ælt den helt smidig og glat.
  • Form nu dejen til en stram kugle og stil den til hævning et lunt sted i ca. 60 minutter.
  • Del nu dejen i 16 stykker og form hvert stykke til en lille oval bolle.
  • Læg de små suppebrød på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Pensl suppebrødne med sammenpisket æg og bag dem i ca. 15 minutter – eller til de er gyldne og gennembagte.