Go Back

Trafallansk solbrød

Samlet tid1 t 45 min
Antal: 1 brød

Ingredienser

Dej

  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk- sukker
  • 1 tsk. salt
  • ¼ tsk. safran
  • 1 æg
  • 300 g mel
  • 100 g smør (blødt)
  • 1 æg (til pensling)

Fetacreme

  • lidt olie
  • ½ rød peberfrugt
  • ½ gul peberfrugt
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld purløg (fint hakket)
  • 150 g feta
  • peber
  • citronsaft

Sådan gør du

  • Lun mælken og opløs gæren heri.

  • Stød sukker, salt og safran tråde i en morter, til safrantrådene er helt knust..
  • Kom safranblandingen og æg ned til gærblandingen og rør det hele godt sammen.
  • Ælt melet i lidt ad gangen til dejen er næsten sammenhængende, og tilsæt så det bløde smør.
  • Fortsæt med at ælte til dejen er helt glat og smidig.
  • Lad dejen hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse.
  • Lav i mens fetacremen.;Smør grøntsagerne til fetacremen ind i lidt olie og grill dem til de begynder at få lidt farve og begynder at blive møre – ca. 10-15 minutter.
  • Blend dernæst grøntsagerne sammen med feta og purløg til det er blødt og cremet.
  • Smag cremen til med peber og citronsaft inden den stilles til side.
  • Del nu dejen i 3 lige store dele og rul dem ud til cirkler på størrelse med bunden af en springform.
  • Smør halvdelen af fetacremen på den første dejcirkle og kom endnu en dejcirkle ovenpå.
  • Smør også denne dejcirkel med resten af fetacremen og kom den sidste dejcirkle på som låg.
  • Placer nu en lille skål i midten af brødet og lav fire snit langs skålens kant (kl. 12. kl. 15. kl. 18 og kl. 21).
  • Del dernæst hvert snit to gange således at der til sidst er skåret 16 nogenlunde lige store snit i brødet.
  • Sno to dejstrimler ad gangen væk fra hinanden ad to- tre omgange og klem enderne sammen soledes at brødet kommer til at ligne en ottearmet stjerne.
  • Lad brødet efterhæve i 30 minutter
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Pensel solbrøddet med sammenpisket æg og bag det i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter eller til det er gyldent og gennembagt.