Go Back

Percys blå vafler med æg og ahornsmør

Samlet tid40 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 50 g mel
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. sukkwe
  • 1 appelsin (saft og skal)
  • 1 tsk. vanilje
  • 500 ml mælk
  • 2 - 3 dråber blå frugtfarve
  • 4 æ
  • lidt smeltet smør (til pensling)

Ahornsmør

  • ½ dl ahornsirup
  • 150 g smør (blødt)

Røræg

  • 6 æg
  • 25 g smør
  • 1 spsk. cremefraiche
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Pisk mel, salt, sukker, fintrevet appelsinskal, appelsinsaft og vanilje sammen med mælken og frugtfarven.
  • Pisk æggene let sammen og rør dem i dejen inden den stilles på køl for at hvile i ca. 30 minutter.
  • Bring ahornsirup i kog og tilsæt smørret lidt ad gangen.
  • Når sukker og sirup er blandet godt sammen piskes blandingen igennem med en elpisker til den er tyk og cremet.
  • Hæld ahornsmørret i en lille skål og kom den på køl til den skal bruges).
  • Varm et vaffeljern godt igennem og pensel det med lidt smeltet smør.
  • Hæld ca. ½ dl dej i vaffeljernet, luk låget og lad vaflerne bage til de er svagt lysebrune på begge sider.
  • Hold vaflerne lune mens du laver røræggene.
  • Kom smør og æg i en gryde og varm dem op ved svag varme under omrøring.
  • Når æggene begynder at stivne og danne små klumper er de lige ved at være der.
  • Når du synes dine røræg har en passende konsistens vendes cremefraichen i.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server de blå vafler sammen med en generøs portion ultra cremede røræg, iskold ahornsmør og evt. lidt sprødstegt bacon, hvis du vil indsmigre dig lidt ekstra hos Poseidons søn