Go Back

Rosin chutney

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 35 minutter

Ingredienser

  • 1 spsk. olie
  • 1 løg (skåret i tynde både)
  • 2 håndfulde rosiner
  • ½ æble (skåret i tern)
  • 2 cm frisk ingefær (fint revet)
  • 2 fed hvidløg (fint hakket)
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 2 tsk. farin
  • 1 dl vand
  • Salt, peber og chilipulver

Sådan gør du

  • Varm olien op ved middel varme og svits løget heri.
  • Når løget begynder at blive mørt sænkes varmen en smugle så løgene kan blive godt karamelliserede.
  • Når løgene er karamelliserede skrues der lidt op for varmen igen, og rosiner, æbletern, ingefær og hvidløg tilsættes.
  • Når rosinerne er gennemvarme tilsættes eddike, brun farin og vand.
  • Lad nu chutneyen koge op og reducerer en smugle inden den smages til med salt, peber og chili.