Go Back

Trafallansk vegetar curry i spiselige skåle

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 5 personer

Ingredienser

  • 1 løg (skåret i både)
  • 3 fed hvidløg (knust)
  • 2 cm ingefær (fint revet)
  • 1 gulerod (skåret i tern)
  • 1 rødpeberfrugt (skåret i strimler)
  • 2 - 3 spsk. tikka masala pasta
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • ½ spsk. stødt koriander
  • 200 ml vand
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 squash
  • 1 aubergine (skåret i skiver)
  • 100 ml fløde
  • 1 ds. kikærter (drænet)
  • salt og peber

Tilbehør

  • 4 - 6 store naan brød
  • 150 ml yoghurt
  • 1 bdt. koriander (groft hakket)
  • nykogte ris

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Kom herefter hver enkelt naan brød i en dyb tallerken (en der ikke tager skade af en tur i ovnen), og placer en mindre skål eller ramekin oven i, så brødene holdes på plads og får den retter form.
  • Sæt nu skålene i ovnen og bag dem i ca. 5 minutter.;Tag så forsigtigt naan brødene ud af ovnen, fjern ramekinerne og bag dem så i yderligere 5 minutter.
  • Lad naan skålene afkøle på en ovnrist, imens curryen forberedes.
  • Svits løg, hvidløg og ingefær i en gryde til de begynder at tage lidt farve.
  • Kom dernæst gulerod og peberfrugt ved, og lad også dem få lidt farve nede i gryden.
  • Tilsæt så tikka masala paste, spidskommen og koriander og brænd krydderierne let før vandet og de hakkede tomater tilsættes.
  • Lad nu saucen simre under låg i 10 – 15 minutter.
  • Grill imens både squash- og aubergine skiver på en grillpande, og stil dem herefter til side.
  • Hæld nu fløden i saucen og smag den til med salt og peber.
  • Vend til sidst de grillede grøntsager og kikærter i, lad dem lune i gennem og server curryen i lune naan skåle sammen med dampende varme ris, lidt kølende yoghurt og et fint drys hakkede koriande