Go Back

Spektrum knækbrød

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 42 stk.

Ingredienser

  • 200 g rugmel
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 100 g surdej (jeg bruger gerne de rester der er tilovers, når jeg fodre min surdej Sigurd)
  • 150 ml vand
  • 1 dl olie (+ 1 spsk.)

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 160 grader.
  • Bland rugmel, hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål.
  • Tilsæt surdej, vand og olie, og ælt det hele sammen til en ensartet dej.
  • Del dejen i to portioner, og rul hver portion ud til de er ca. 2 mm tykke.
  • Stik- eller skær dejen ud i den form du ønsker dine knækbrød skal have.
  • Placer knækbrødene på en bageplade beklædt med bagepapir, pensel dem med lidt olie og drys dem enten med salt, eller en af krydderblandingerne herunder.
  • Bag knækbrødene i 30-35 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.
  • Lad kækbrødene køle helt af, og opbevar dem i en lufttæt beholder.