Go Back

Søbekål med flæsk

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 45 minutter

Ingredienser

  • Ca. 1 kg flæsk
  • 3 timiankviste
  • 1,4 l vand (eller bouillon, hvis retten skal tilpasses moderne smagsløg lidt mere)
  • 7,5 dl øl
  • 3 løg (groft hakket)
  • 300 g udblødte byggryn (eller udblødte knækkede hvedekerner)
  • 250 g majroe eller selleri (skåret i mundrette stykker(
  • ½ hvidkål (fint snittet)
  • 2 spsk. æbleeddike

Sådan gør du

  • Kom flæsk og timian i en gryde sammen med koldt vand og øl.
  • Bring gryden i kog og skum urenheder af undervejs.
  • Lad flæsket koge til det er mørt (det tager ca. en times tid).
  • Fisk flæsket op ad gryden og stil det til side.
  • Kom løg, byggryn, og roe i gryden og kog indtil grynene begynder at koge ud (det tager ca. 20-30 minutter)
  • Tilsæt lidt mere væde hvis suppen bliver for tyk.
  • Rør kålen i suppen og kog den mør.
  • Smag til sidst suppen til med eddike.
  • Server søbekålen sammen med skiver af det kogte flæsk, sennep og evt. lidt fladbrød.