Snehvide og de syv små dværge (del 2)

 

★Hej Nerd Squad ★

I dag er vi nået til anden del af rejsen der tager os igennem de spiselige herligheder man kan finde i Disney klassikeren Snehvide og de syv små dværge.

Sidst var det den onde dronnings braiserede hjerter der var på menuen, men denne gang er der heldigvis en sødere og langt mere uskyldig treat på menuen. I dag er det nemlig Brilles opskrift på æble dumplings vi er nået til, og I kan godt begynde at glæde jer Nerd Squad, for her er tale om vaske ægte amerikans comfort food når det er bedst.

 

Snehvide: “If you let me stay, I’ll keep house for you. I’ll wash and sew and sweep and cook and…”

Dværgene: “Cook!”

Brille: “Can you make dapple lumpkins…lumple dapplins…”

Dværgene: “…APPLE DUMPLINGS!”

Brille: “Ah yes, crapple dumpkins”

Snehvide: “Yes, and plum pudding and gooseberry pie”

Dværgene: “GOOSEBERRY PIE! hooray! she stays!”

(Snehvide og de syv små dværge, 1937)

 

(Disney)

 

Se når man kommer hjem efter en lang og hård  arbejdsdag, er det bestemt ikke en sovende prinsesse man forventer at finde i sin seng.

Ikke desto mindre var der præcis hvad de syv små dværge fandt, da de vendte hjem efter deres arbejdsdag i diamant minen.

Ikke alle var dog lige begejstrede for deres nye husgæst, men da først Snehvide fortæller de syv små mænd at hun med glæde vil holde deres hjem rent og lave mad i bytte for husly, så får piben pludselig en anden lyd.

Og inden længe er de alle begejstret over udsigten til at kunne sætte tænderne i både æble dumplings, plum pudding og stikkelsbær tærte i den nærmeste fremtid (alle med undtagelse af Gnavpot naturligvis)


Loot: 6 stk

Quest timer: 1 time


Brilles Æble dumplings

2. april 2018

By:

Ingredients
  • Dej
  • 250 g mel
  • 1 tsk. salt
  • 3 tsk. sukker
  • 175 g smør
  • 85 ml koldt vand
  • Sirup
  • 125 ml æblemost
  • 125 ml vand
  • 100 g farin
  • 1 tsk. kanel
  • Fyld
  • 100 g smør
  • 100 g farin
  • 2 tsk. kanel
  • 1 god håndfuld rosiner
  • Revet skal af 2 usprøjtede citron
  • 3 æbler, skrællede og halverede
Directions
  • Step 1 Kom mel, salt, sukker og smør i en foodprocessor og blend det sammen indtil det begynder at ligne brødkrummer eller revet parmesan.
  • Step 2 Hæld vandet i og ælt hurtigt dejen sammen til den er sammenhængende.
  • Step 3 Lad nu dejen hvile på køl i min. 30 minutter.
  • Step 4 Lav nu saucen ved at komme alle ingredienserne i en gryde ved middel varme og lad den små simre indtil den er kogt ind til en sirup.
  • Step 5 Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Step 6 Rør herefter sukker sammen med farin og kanel og vend til sidst citronskal og rosiner i inden det stilles til side.
  • Step 7 Tag den afkølede dej og rul den tyndt ud på et meldrysset bord.
  • Step 8 Skær dernæst dejen i 6 firkanter og kom et halvt æble i midten af hver firkant.
  • Step 9 Fordel rosinfyldet mellem de udhulede æbler og fold dejen over æblerne så de er helt pakket ind i dej.
  • Step 10 Kom dumplingsne i en smurt bradepande og hæld kanel siruppen over dem.
  • Step 11 Bag dumplingsne i ovnen i 35 – 40 minutter til de er gyldne, sprøde og æblerne er møre.
  • Step 12 Lad dumplings køle en smugle af før de serveres sammen med enten en god vaniljeis eller lidt creme fraiche.


Level


Stay tuned Nerd Squad, for næste gang er der svampesuppe og suppebrød på menuen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


3 thoughts on “Snehvide og de syv små dværge (del 2)”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *