Disney,  Snehvide og de syv små dværge

Snehvides cremede svampesuppe med hjemmebagte ostebrød (Snehvide og de syv små dværge del 3)

 

★Hej Nerd Squad ★

Så er vi nået halvejs igennem den rejse som bid fra bid har taget os igennem de spiselige herligheder man kan finde i Disney klassikeren Snehvide og de syv små dværge.

Vi har både været forbi den onde dronnings braiserede hjerter og Brilles æble dumplings, derfor er turen idag nået til en stor og dampende varm omgang nærende svampe suppe med dertilhørende suppebrød.

 

 

Suppen møder vi efter Snehvides bratte opvågning i dværgenes seng, her mindes hun nemlig lige tidsnok om den suppe hun har sat til over ilden inden hun faldt i søvn (been there done that…og ikke altid med lige heldige kulinariske resultater bagefter). 

Der var godt nok en smugle der kogte over, men dværgene lod ikke til at være andet end ovenud lykkelige over udsigten til en skålfuld dampende varm suppe med tilhørende suppebrød.

Det er dog ikke helt til at sige hvilken suppe der rent faktisk bliver sat til livs i filmen, der er nemlig ikke så meget som et eneste hint at spotte ud over den lidt gråligefarve.

Men siden dværgene bor afsides ude i en skov, tænkte jeg at svampe ville være et godt bud på hvad suppen kunne være lavet af, da de små mænd sagtens vil kunne have samlet sig et lille forråd af svampe fra skovens frodige spisekammer, som Snehvide kan have lavet suppen af.

 

 


Loot: 4 – 5 personer

Level: Level 2


Snehvides svampesuppe

Forb. tid15 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid35 min
Antal: 5 personer

Ingredienser

  • 1 spsk. smør
  • 1 løg (skåret i tern)
  • 2 fed hvidløg (groft hakket)
  • 500 g champignon (skåret i skiver)
  • 1 tsk. timian (tørret)
  • 1 spsk. mel
  • 1 glas portvin
  • 1000 ml kyllingefond
  • 250 ml piskefløde
  • salt og peber
  • 1 knsp. muskatnød (fint revet)

Toppings

  • 50 g champignon (stegte)
  • persille (fint hakket/ eller som persille olie)
  • lidt bacon (sprødstegt)

Sådan gør du

  • Smelt smørret og sauter løg og hvidløg ved middelvarme til de begynder at blive møre uden at tage farve.
  • Skru op for varmen og tilsæt champignonerne og timian, når svampene er brunet godt af drysset melet over.
  • Lad nu melet stege lidt med inden portvin hældes ved.
  • Reducer portvinen en smugle inden fonden tilsættes under omrøring.
  • Lad nu suppen simre i 15 – 20 minutter inden den blendes helt glat og cremet.
  • Hæld til sidst fløden i suppen og smag til med salt, peber og muskatnød.
  • Server suppen med nogle stegte svampe fint hakket persille eller persilleolie og evt. lidt sprødstegt bacon.

 


Loot: 16 stk.

Level:


Suppebrød med ost

Forb. tid20 min
Tilb. tid15 min
Hævetid1 t 30 min
Samlet tid35 min
Antal: 16 stk.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 250 ml mælk (lunkent)
  • 250 ml yoghurt (naturel)
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. salt
  • 250 g grahamsmel
  • 400 g hvedemel
  • 75 g smør (blødt)
  • 200 g cheddar (groft revet)
  • 50 g parmesan (fint revet)
  • 1 æg (til pensling)

Sådan gør du

  • Opløs gæren i den lunkne mælk.

  • Pisk yoghurt ned i gærblandingen og tilsæt honning og salt.
  • Ælt herefter grahamsmel og hvedemel i til dejen begynder at hænge lidt sammen.
  • Kom nu smør og ost i dejen og ælt den helt smidig og glat.
  • Form nu dejen til en stram kugle og stil den til hævning et lunt sted i ca. 60 minutter.
  • Del nu dejen i 16 stykker og form hvert stykke til en lille oval bolle.
  • Læg de små suppebrød på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Pensl suppebrødne med sammenpisket æg og bag dem i ca. 15 minutter – eller til de er gyldne og gennembagte.

Stay tuned Nerd Squad, for næste gang er der stikkelsbærtærte på menuen

3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering