Disney,  Drinks,  Fantasia,  Film,  Level 1,  Sommer

Bacchus elegante vindrue cocktail (Fantasia del 5)

Vindruen cocktail

 

★Hej Nerd Squad★

Hvis I troede at en hel sommer fuld af fantasy cocktails var nok til at dulme min lyst til at lave flere lækre drinks, så kan I godt tro om igen. 

Tværtimod, så er jeg nu endelig kommet i stødet til at fortsætte min rejse med Projekt Disney, specielt nu hvor jeg også næsten er færdig med at spise mig igennem den magiske antologi film Fantasia. 

Jeg har indtil videre taget jer igennem filmens første 4 3 korte animations film (vi sprang jo den første over), og det er der kommet nogle ret så lækre opskrifter ud af.

Alle animationerne er som bekendt sat til en klassisk komposition, og den vi er nået til i dag, er sat Beethovens 6. symfoni – også kendt som pastorale symfonien.

 

 

Det er helt klart en af Fantasias mere stille kompositioner, og den spiler sagte mens animationen viser en landlig festival på Olympen.

Her møder man enhjørninge, fauner, pegasus, kentaurer og andre væsner, som lystigt danser rundt og henter druer i massevis for at lave vin til vinguden Bacchus.

Jeg satser i hvert fald på at det er vin de laver, for Bacchus ser i hvert fald ud til at blive rimelig småberuset af at drikke det 😉 

Se nu ved jeg godt at det i 1960’erne og -70’erne, var meget populært at lave hjemmelavet vin.

Og teknisk set burde det nok være sådan et projekt jeg skulle have kastet mig ud i, til denne animation.

Men da jeg hverken ligger inde med et par store vinballoner, eller den fornødne tålmodighed til at producerer, hvad jeg kun kan formode i bedste tilfælde ville ende som en middelmådig vin, så valgte jeg at give Bacchus’ drink min helt egen og væsentlig nemmere fortolkning.

 

 

En vindrue cocktail der er en vin gud værdig

Det tænker jeg nu heller ikke at den kære vingud ville have noget i mod, for inspirationen til dagens treat har jeg nemlig fundet i champagne cocktailen kir royale – så hvis I spørger mig er det bare at give Bacchus’ drink en opgradering 😉 .

Kender i den ikke, så består en traditionel kir royale i alt sin enkelthed, af lidt solbærlikør som hældes i en champagne flûte der herefter toppes med perlende og iskold champagne.

Min Bacchus royale er dog en lille smugle anderledes, for nu er det jo vindruer man ser faunerne trampe rundt i, i animationen. Derfor har jeg valgt at skifte solbærlikøren ud med en frisk vindrue-brombær sirup, så jeg kunne lave en vindrue cocktail.

Det gør bestemt heller ikke cocktailen ringere, og hvis den store vingud en dag beærer Nørdhulen med et besøg, ja så ved jeg da i hvert fald godt hvad jeg skal byde ham på, for tro mig når jeg siger at den her elegante vindrue cocktail er intet mindre end en vingud værdig.

 

Vindruen cocktail

 


Loot:  4 glas

Quest level:


Bacchus royale vindrue cocktail

Forb. tid5 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid25 min
Antal: 4 glas

Ingredienser

 • 400 ml champagne eller anden mousserende vind

Vindrue-brombær sirup

 • 300 g vindruer
 • 150 g brombær
 • 400 ml vand
 • 1 citron (saft)
 • 75 g sukker

Sådan gør du

 • Kom vindruer, brombær, vand og citronsaft i en lille gryde og bring det i kog.
 • Når grydens indhold koger, tilsættes sukker under omrøring.
 • Lad gryden kogen i 1-2 minutter, skru herefter ned for varmen og lad gryden simre i 15 - 20 minutter.
 • Sluk nu for varmen og lad siruppen køle ned til den er stuetempereret.
 • Si siruppen og opbevar den på køl indtil den skal bruges.
 • Lav Bacchus vindrue cocktail ved at hælde ca. 100 ml mousserende i et champagneglas.
 • Tilsæt herefter den kolde vindruesirup og server.

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering