The dish is chicken tikka

tikka masala

 

Når man snakker om ilde omtalte comic baserede film, så kan man bestemt ikke komme uden om filmen R.I.P.D (Rest in Peace Department) fra 2013, ja jeg tror faktisk aldrig at jeg har mødt nogle som rent faktisk kan lide denne film… ud over måske min kæreste som – hvis jeg fanger ham på en god dag – godt kan dømme den film med Ryan Reynolds og Jeff Bridges i hovedrollerne til at være watchable.

Personligt er jeg til gengæld en af de få menneske derude som er ret glad for denne film, og jeg kan snildt se den igen og igen.

Højst sandsynligt er det fordi det er en film der berører nogle af mine absolutte yndlings genrer som westerns, action, komedie, det overnaturlige og lidt romantik, og selvom jeg da godt ved at vi ikke har at gøre med en film i verdens klasse, så er der bare et eller andet ved både historien og humoren som fanger mig hver eneste gang.

Filmen handler om politistyrken “The Rest in Peace Depatment” bestående af de bedste og mest notoriske politimænd der nogensinde har levet.

Denne styrkes fornemmeste opgave er at beskytte os levende fra løsslupne døde sjæle kendt som deados – en skarer af afdøde som har undsluppet himlens domsigelse og nu laver ravage mens de nyder det søde udøde liv her på Jorden – og enten sende dem tilbage så de kan få deres himmelske dom eller slette deres blotte eksistens fra kosmosset.

 

Curryen der kan afslører enhver deado

En af de mest notoriske politimænd i R.I.P.D er Roy Pulsipher en legendarisk gunslinger fra det vilde vesten, som døde da han blev forrådt og skudt af sin daværende partner.

Den hårde medfart under sin død har dog sat nogle gevaldige ar på Roys sjæl hvilket betyder at han bestemt ikke bryder sig om at skulle have en ny partner i R.I.P.D. Men til trods for Roys utallige indsigelser ender han dog alligevel med at bive tvunget til at finde sig en ny partner i den nyligt afdøde Nick Wallker, en politimand der selvom han har mange års erhvervserfaring ikke aner det fjerneste om hvordan man skal håndtere deados, et faktum der bestemt ikke huer den garvede veteran Roy.

Nick har kun været i R.I.P.D i ganske kort id da Roy hiver ham med ud på deres første opgave med at opsporer en mulig deado, enn opgave der hurtigt viser sig at være meget anderledes end de politiopgaver Nick har været vandt til at udfører mens han var i live.

Deados er nemlig utrolig snu og bruger en masse tricks for at komme til at ligne alle os almindelige dødelige mennesker, istedet for at vise sig for de monstre deres rådne sjæle i virkeligheden har forandreret dem til.

For at finde frem til deres sande identitet udspørger Roy og Nick de mulige deados om indisk mad, eller mere specifikt så udspørger de dem om deres lyst til at spise forskellige indiske retter som tikka masala. 

For deados har nemlig en ganske særlig svaghed over or indisk mad, krydderier som spidskommen irriterer nemlig deres dødelige hud hvilket får deres rådne og monstrøse sjæl til at tilkendegive sig.

 

“THE DISH IS CHICKEN TIKKA!

THE DISH IS CHICKEN TIKKA!

Oh yeah, that’s a deado. Big old mouth comming in.

Fella was a snitch in life. See, Nick like that, metaphorical.

For some reason Indian food seems to do the trick, maybe it’s the cumin”

(Roy Pulsipher, R.I.P.D 2013)

 

Naturligvis betyder det at Roy tager en portion indisk take out med hjem til den formodede deado så de kan lurer en rådne sjæl frem i lyset.

Så mens Nick måbende ser til smækker Roy sig ned i en stol foran den mistænkte og skovler enorme mængder af tikka masala ind på den mest vulgære måde man over hovedet kan forestille sig, alt imens deadoen vrider sig i ubehag indtil den ikke længere kan opretholde facaden og lader det indre monster bryde frem – ja det lader altså til at deados har det på sammen måde med indisk mad som vampyrer har det med hvidløg, så hvis du mistænker nogen for at være en deado så er det bare med at smække dagens nerdy treat sammen i en vis fart så du kan få deres sande natur frem i lyset.

 

tikka masala

 


Loot: 3 personer

Level: Level 2


Tikka masala

Antal 3 personer

Ingredienser

 • 1 løg (fint hakket)
 • 2 fed hvidløg (fint hakket)
 • 2 cm ingefær (fint revet)
 • 3 spsk. tikka masala paste
 • 1 tsk. garam masala
 • 1 tsk. spidskommen
 • 200 ml vand
 • 2 kyllingebryster (i tern)
 • 1 ds. hakkede tomater
 • 100 ml fløde

Sådan gør du

 • Svits løg, hvidløg og ingefær i en lille gryde til de begynder at tage lidt farve.
 • Tilsæt nu tikka masala paste, garam masala og spidskommen og bag krydderierne let af før vandet tilsættes.
 • Til sidst kommes kyllingen og de hakkede tomater i før saucen skal simre under låg i 10-15 min.
 • Når kyllingen er mør røres fløden i saucen som samges til før den servres over ris ov evt. sammen med lidt frisk plukket koriander, kold yoghurt og sprøde papadums.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering