Snehvide og de syv små dværge (del 4)

Stikkelsbærtærte

 

★Hej Nerd Squad ★

Så blev det endelig muligt for mig at fortsætte min rejse i Projekt Disney. Jeg løb nemlig ind i lidt af en udfordring med dagens treat, da jeg fandt ud af at det var noget nær umuligt at opstøve de ret så essentielle stikkelsbær.

Efter lang tids søgen har jeg dog endelig fået opstøvet en pose frosne stikkelsebær, så nu kan rejsen fortsætte.

Vi har indtil nu både været forbi den onde dronnings braiserede hjerter, Brilles æble dumplings og Snehvides svampesuppe med lækre ostesuppe brød. Derfor er der nu kun to opskrifter tilbage fra Snehvide og de syv små dværge – det ikoniske forgiftede æble, og den fine stikkelsbær tærte Snehvide laver til Gnavpot.

 

(Disney)

 

Hvis man er i dårligt humør kan et stykke kage som regel altid bringe et lille smil tilbage på læben, sådan må Snehvide i hvert fald have tænkt da hun i et forsøg på at få Gnavpot i bedre humør beslutter sig nemlig for at bage en stikkelsbær tærte til den vrisne lille mand.

Som prikken over i’et får hun endda nogle af de små sangfugle til nænsomt at placere lidt dej, så Gnavpots navn kommer til at pryde toppe af tærten.

Stikkelsbærtærte

 

Se nu ved jeg ikke med jer Nerd Squad, men hvis der var nogen der lavede en kage til mig, og så oven i købet havde skrevet mit navn på toppen af den, ja så ville jeg ikke rende rundt med en buldrende tordensky over hovedet ret længe.

Desværre når Gnavpot ikke at modtage den fine tærte Snehvide havde lavet til ham, for bedst som prinsessen er i fuld gang med bageriet dukker Dronningen, forklædt som en gammel kælling, op med det skæbnesvangre forgiftede æble.

Det er dog ikke særlig tit gamle kællinger kommer forbi med forgiftet frugt, derfor kan man roligt give sig i kast med at bage denne tærte. Specielt hvis man selv, eller én man holder af trænger til en lynhurtigt måde at komme i godt humør på.

 

Stikkelsbærtærte


Loot: 1 tærte

Quest timer: 1 time 30 minutter


Snehvides stikkelsbærtærte

23. september 2018
: 35 min
: 55 min

By:

Ingredients
  • Dej
  • 600 g hvedemel
  • 200 g flormelis
  • 300 g koldt smør
  • 1 knsp. salt
  • 2 æg
  • Fyld
  • 1,2 kg stikkelsbær
  • 1 kg æbler, skåret i tern
  • 250 g sukker
  • 3 spsk. ufortyndet hyldeblomst saft
  • 1 tsk. vanilje
  • 1 knsp. salt
  • 1 sammenpisket æg
Directions
  • Step 1 Kom mel, flormelis, smør og salt i en foodprocessor og blend det sammen indtil det begynder at minde lidt om brødkrummer.
  • Step 2 Tilsæt nu æggene og ælt hurtigt sammen til en sammenhængende dej.
  • Step 3 Del dejen i to og form den til to flade skiver, pak dem ind i film og lad dem hvile i min. 30 minutter på køl.
  • Step 4 Kom imens stikkelsbær, æbletern, sukker, hyldeblomstsaft, vanilje og salt i en gryde.
  • Step 5 Varm gryden op ved middel varme, og lad fyldet simre indtil æblerne begynder at blive møre.
  • Step 6 Sigt dernæst frugten fra, stil den på køl og lad den overskydende væske koge lidt ind inden den også sættes til side for at køle af.
  • Step 7 Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Step 8 Rul nu først det ene stykke dej ud til det er ca. ½ cm tyk og kom dejen i en tærteform.
  • Step 9 Fordel så den drænede frugt over tærtebunden og hæld til sidst den tyknede frugtsaft over.
  • Step 10 Tag nu det resterende stykke dej fra køl og rul også det ud til det er ca. ½ cm tyk.
  • Step 11 Pensel tærtens kanter med sammenpisket æg og kom det ny udrullede stykke dej på som låg.
  • Step 12 Brug dine fingre, eller en gaffel, til at forsegle de to stykker dej og skær evt. overskydende dej af (dette kan bruges til at pynte tærten)
  • Step 13 Pensel til sidst toppen af tærten med æg, skær et par ventilationshuller og bag den i en forvarmet ovn i 50-60 minutter eller indtil den er smukt gylden.

Level


 

Stay tuned Nerd Squad, for næste gang er det den sidste opskrifter fra Snehvide og de syv små dværge som er på menuen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


1 thought on “Snehvide og de syv små dværge (del 4)”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *