.

Disneys guldalder startede i 1937 med udgivelsen af filmen Snehvide og de syv små dværge. Filmen var den første tegnefilm i spillefilmslængde, og på trods af kritikkeres overbevisning om at Walt Disneys nye satsning ville fejle, endte filmen med at blive en kommerciel succes som etablerede Walt Disney og hans firma som en af de førende tegnefilmsproducenter.

Ved udgivelsestidspunktet var det dog kun Snehvide og Dumbo fra denne periode som formåede at opnå en kommerciel succes, så hvis man kigger på perioden ud fra et økonomiske synspunkt var den langt fra en gylden tid for firmaet.

Faktisk skulle Dumbo originalt kun have været en kortfiilm, men for at komme oven vande igen efter tabene fra Fantasia blev det besluttet at lave den til en tegnefilm i spillefilmslængde.

De fem film fra perioden er muligvis ikke de mest succesfulde film der er blevet produceret af Disney, men de har alle formået at få status som højt elskede klassikere der alle har været med til at skabe nogle af de fremtrædende tendenser som kom til at ligge til grund for fremtidige Disney film.

Snehvide markerede sig ved at være den første Disney film baseret på et klassisk eventyr, et format som firmaet sidenhen blev kendt for, og som var med til at etablerer de ikoniske Disney prinsesser som intet pigeværelse med respekt for sig selv vil være foruden den dag i dag.

Pinocchio startet konceptet med at give litterære klassikere et børnevenligt twist, og med Bambi blev mulighederne for at lave en film set gennem øjnene på en ikke-menneskelige hovedperson udforsket.

Andre klassiske Disney elementer som overdramatiserede skurke, musik og komiske bi-karakterer fik ligeledes lov til at se dagens lys i denne periode.


Film fra perioden

Snehvide og de syv små dværge (1937)

Pinocchio (1940)

Fantasia (1940)

Dumbo (1941)

Bambi (1942)