Pizza Margherita fra Kimi No Na Wa

 

Dagens treat er i min optik et universelt gode, for come on – hvem her kan med hånden på hjertet helt ærligt sige at de ikke kan lide pizza?

Dagens pizza er en helt klassisk pizza margherita som stammer fra den uhyrer populærer anime “Kimi No Na Wa” også kendt som “Your Name”.

Filmen handler om drengen Taki, en arkitektstuderende fra Tokyo med et travlt bijob som tjener på en italiensk restaurant, og pigen Mitsuha, borgmesterdatteren fra en den lille landsby Itomori der holder de gamle traditioner i hævd som miko i byens Shinto tempel.

De to teenagere bliver grundet et mystisk meteornedslag forbundet til hinanden, og på uforklarligvis begynder de at bytte kroppe mens de sover.

Taki’s og Mitsuha’s kropsbytteri får en dramatisk indvirkning på deres liv, og langsomt knyttes de tættere sammen som et bånd der er vævet sammen af skæbnens omstændigheder.

 

En skøn italiensk klassiker…med tandstik i

For deres omverden virker det som om at Taki og Mitsuhas personligheder ændres radikalt sådan cirka hveranden dag, da det jo forståeligt nok kan være en smugle svært at gebærde sig når man pludselig vågner op som det modsatte køn.

I Mitsuhas krop forager Taki alle omkring sig med den totale mangel på den pli provinspigen ellers normalt besidder. Han sidder med spredte ben, svarer læreren igen og hører ikke efter.

Mitsuha er dog ikke et hak bedre i Takis krop, for provinspigen er overordentligt begejstret for at være i Tokyo, og vennernes øjne er lige ved at falde ud af hovederne når hun hviner af glæde ved tanken om at skulle på en café.

I en af filmens tidligere scenerne tager Mitsuha, i Takis krop, på arbejde som tjener i den italienske restaurant hvor Taki arbejder.

Men det er bestemt ikke nemt for hende at junglere de mange bestillinger og tallerkener der skal ud til restaurantens gæster, specielt ikke når en af gæsterne i tilgift er en førsteklasses røv der kun er ude på at score et gratis måltid.

En af restaurantens gæster kalder hende nemlig over til sit bord for at klage over at han har fundet en tandstik i sin pizza (som han tydeligvis selv har placeret), som potentielt set kunne have forvoldt ham skade.

Mitsuha (i Takis krop) svarer dog at der desværre ikke er tandstikker i restauranten, hvilket blot for gæsten til at hidse sig endnu mere op, indtil en af Taki’s kollegaer kommer og reder hende fra endnu en pinlig situation, ved at undskylder til gæsten og give ham måltidet gratis…suk altså, det nummer havde han virkelig ikke fortjent at slippe afsted med hvis I spørger mig.

 

Kærlighed og meteonedslag

For at minimere chancerne for at lave alt for meget ravage i hinandens liv, lærer Taki og Mitsuha at kommunikerer gennem beskeder efterladt på smartphones og i notesbøger.

Herigennem aftaler de nogle spilleregler for hvad de må, og ikke må i hinandens kroppe. Det tætte bånd de knytter betyder naturligvis, at en forelskelse begynder at spirer mellem de to, men da en meteor får kurs mod Mitsuhas hjemby bliver kærligheden truet, før den rigtig når at komme igang.

“Kimi No Na Wa” er en utroligt flot film der fik mig næsten til at græde af både glæde og sørgmodighed. Animationen er ulastelig og virkelighedstro som kun japanske tegnere kan skabe,  maden (som der er en del af) er smukt tegnet og  får tænderne til at løbe i vand ved første øjekast, og så er historien intet mindre end et mesterværk som på et øjeblik går fra at være en humoristisk historie om kærlighed og teenageliv, til at blive en magisk fortælling om religion, liv, død og selve det stof som tiden er gjort af.

Har I ikke fået set “Kimi No Na Wa” endnu kan jeg kun anbefale at I ser den. For der er her tale om en værdige arvetager efter Hayao Miyazakis storhed, og jeg glæder mig usigeligt meget til at se hvad Makoto Shinkai, manden bag filmen, beslutter sig for at dele med verden i fremtiden.

 


Loot: 2 pizzaer

Level:


Pizza Margherita

Antal 2 pizzaer

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 250 ml vand (lunkent)
  • 150 g durum mel
  • 350 g hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • 3 spsk. olivenolie

Sauce

  • 1 ds. hakkede tomater
  • ds. tomat puré
  • 4 tsk. farin
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 3 fed hvidløg (fint hakket)
  • 3 tsk. oregano (tørret)
  • 1 spsk. sriracha

Toppings

  • 1 par håndfulde parmesanflager
  • 1 bk. cherry tomater (halveret)
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber (friskkværnet)
  • 1 kugle mozzarella
  • 1 håndfuld basilikum
  • lidt oliven olie

Sådan gør du

  • Opløs gæren i det lunke vand.
  • Tilsæt mel og salt og ælt dejen til den er næsten sammenhængende.
  • Hæld olien ved, og ælt dejen helt glat og smidig inden den stilles til hævning i 1 times tid.
  • Lav herefter saucen ved at komme alle ingredienserne i en lille gryde og varm den op ved middel varme.
  • Når saucen når kogepunktet skrues der ned for varmen, og så skal den ellers bare have lov til at småsimre i ca. 15 minutter.
  • Smag saucen til med salt og peber inden den stilles til side.
  • Når dejen er hævet til dobbelt størrelse deles den i 2 og rulles til et par tynde, runde pizzabunde.
  • Forbag bundene ved 220 grader i ca. 7 minutter (ideelt set på en bagesten).
  • Smør bundende med marinara saucen inden de toppes med parmesanflager, tomaterne og mozzarella.
  • Krydr pizzaerne med salt og peber og bag dem færdige i ovnen i 10-15 minutter eller til osten er smeltet.
  • Pynt til sidst bundende med friske basilikumblade og et lille skvæt oliven olie.

Prøv også

Kommentarer

Ét svar til “Pizza Margherita fra Kimi No Na Wa”

  1. Pepi Avatar

    Ooooh, yum!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering