Stromboli pizzastang med ost, salami og løg

Stromboli

Jeg indrømmer blankt at jeg hen over sommeren løb ind i lidt af en mur m.h.t. Projekt Disneyjeg har slevfølgelig en liste med de treats vi skal have spist os igennem fra Pinocchio, men på trods af en ellers stærk start, så viste filmen sig altså at være en der virkelig drænede de kreative kræfter.

Især dagens treat (og det skræmmende udsyn til at skulle lave is inden længe) lagde en dæmper på entusiasmen, og derfor blev projektet skrinlagt…lige indtil i dag hvor jeg endelig fandt modet til at komme ind i kampen igen.

Vi har allerede spist os igennem Gepettos storslåede festmåltid, og nu er vi nået indenfor i Strombolis sigøjnervogn for at se lidt nærmere på de spiselige godter man kan finde der.

For på trods af at Stromboli rejser Italien rundt med sit dukketeater i en sigøjnervogn, så kan man se at han i hvert fald sørger for at have god proviant med rundt på sine rejser. Inde i hans vogn finder man både hvidløg, salami, løg, grønne peberfrugter, forårsløg, gulerødder, radisser, oliven, smør og en god humpel brød – alt sammen lækre ting man kan lave mange gode retter med.

Stromboli

Stombolis stromboli

Selvom Stromboli lå inde med en masse lækre ingredienser jeg kunne trylle med, så tog det desvære ret lang tid før der gik et lys op for mig. Og for at det ikke skal være løgn, så viste det sig endda, at treaten jeg ledte efter lå og gemt sig lige foran næsen på mig hele tiden.

Stomboli er nemlig ikke bare navnet på skurken i Pinocchio, det er også navnet på en velsmagende amerikansk pizzastang fyldt med de lækreste italienske pølser, ost og grøntsager. Da først den connection gik op for mig, blev det pludseligt meget tydeligt hvilken treat inspireret af Strombolis sigøjnervogn jeg skulle lave.

Og hold nu op hvor var det godt jeg fik indset at en stromboli også kan være en madret, for her var der uden tvivl tale om en helt særlig treat, som jeg allerede glæder mig til at skulle smage igen.

Stromboli


Loot: 4 personer 

Quest level: Level 2


Strombolis stromboli fra Pinocchio

Strombolis stromboli

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 35 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 1 pizzadej (købt eller hjemmelavet)
 • 200 ml marinara sauce
 • 100 g salami (skåret i tynde skiver)
 • 1 løg (skåret i både)
 • 1 grøn peberfrugt (skåret i strimler)
 • 150 g revet mozzarella
 • 50 g hvidløgssmør (smeltet)
 • 50 g parmesan
 • 1 bdt. persille (fint hakket)

Sådan gør du
 

 • Forvarm ovnen til 200 grader.
 • Smør pizzadejen med et tyndt lag marinara sauce, og fordel herefter salami, løgbåde og peberfrugt oven på dejen og drys med revet ost.
 • Rul dejen stramt sammen til en roulade og placer den på en bageplade med bagepapir.
 • Pensel strombolien med hvidløgssmør, drys den med parmesan og fint hakket persille.
 • Skær et par ventilationshuller og bag strombolien i den forvarmede ovn i 20 – 25 minutter.
 • Skær til sidst strombolien i skiver og server den sammen med små sprøde grøntsager, oliven og et lækkert glas vin.

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Min pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering