Disney,  Film,  Hovedretter,  Level 2,  Pinocchio

Figaros helstegte foreller (Pinocchio del 3)

 

★Hej Nerd Squad ★

I dag skal vi endelig sætte tænderne i den sidste ret fra Gepettos uspiste festmåltid. Vi har smagt Gepettos uimodståelige kyllingesteg og Cleos fantastiske hassellagkage, derfor  er tiden nu kommet til den helstegte fisk som katten Figaro i filmen kiggede på med stor forventningsglæde og længsel.

Desværre for Figaro får han pænt at vide af Gepetto, at ingen spiser noget før Pinocchio er hjemme igen. Derfor er det meget sandsynligt at den velstegte fisk, endte i skraldespanden og ikke i lille Figaros mave.

 

 

 

Stakkels Figaro, jeg følte virkelig med ham da jeg så ham kigge sulten efter den gyldne fisk, kun for at indse at han ikke ville få muligheden for at sætte tænderne i den.

Heldigvis for os hjemme i nørdhulen, var der ikke nogen grund til ikke at sætte tænderne i de helstegte foreller toppet med kolde smørklatter vi fik på bordet.

Og jeg kan kun sige, at hvis Gepettos fisk smagte bage halvt så godt som vores helstegte foreller, ja så gik Figaro virkelig glip af en lækker smagsoplevelse, der leder tankerne hen på både sommer, grill og en gammel italienske havnebys fristelser. 

 

a


Loot: 2 personer

Quest level: Level 2


Figaros helstegte foreller

Forb. tid15 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid25 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 2 foreller (hele og rensede)
  • 3 fed hvidløg
  • ½ løg
  • 1 rød chili
  • ½ bdt. persille
  • ½ bdt. dild
  • 1 citron (saft og skal)
  • 50 g parmesan (fint revet)
  • 1 spsk. paprika
  • 3 spsk. oliven olie
  • salt og peber

Pynt

  • 2 citronskiver (pyntet med et drys paprika)
  • 4 smørklatter (drysset med lidt fint hakket persille)

Sådan gør du

  • Skyl forellerne grundigt, fjern deres skæl ved at skrabe mod skælretningen med en kniv og dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
  • Blend nu hvidløg, løg, chili, persille, dild, citronsaft, citronskal, parmesan, paprika og oliven olie til en grov salsa og smag den til med salt og peber.
  • Krydr forellerne godt med salt og peber (både indvendigt og udvendigt) og smør dem så generøst med salsaen indvendigt.
  • Varm nu lidt olie op på en en stor pande op, og steg forellerne gyldne og sprøde – de skal have ca. 5 minutter per side.
  • Server fiskene på en bund af krølsalat sammen med er par fyldte oliven, nogle friske citron skiver og et par smørklatter.

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *