Pinocchio (del 3)

 

★Hej Nerd Squad ★

I dag skal vi endelig sætte tænderne i den sidste ret fra Gepettos uspiste festmåltid. Vi har smagt Gepettos uimodståelige kyllingesteg og Cleos fantastiske hassellagkage, derfor  er tiden nu kommet til den helstegte fisk som katten Figaro i filmen kiggede på med stor forventningsglæde og længsel.

Desværre for Figaro får han pænt at vide af Gepetto, at ingen spiser noget før Pinocchio er hjemme igen. Derfor er det meget sandsynligt at den velstegte fisk, endte i skraldespanden og ikke i lille Figaros mave.

 

 

 

Stakkels Figaro, jeg følte virkelig med ham da jeg så ham kigge sulten efter den gyldne fisk, kun for at indse at han ikke ville få muligheden for at sætte tænderne i den.

Heldigvis for os hjemme i nørdhulen, var der ikke nogen grund til ikke at sætte tænderne i den helstegte fisk toppet med kolde smørklatter.

Og jeg kan kun sige, at hvis Gepettos fisk smagte bage halvt så godt som den vi fik her hjemme, ja så gik Figaro virkelig glip af en lækker smagsoplevelse, der leder tankerne hen på både sommer, grill og en gammel italienske havnebys fristelser. 

 

a


Loot: 2 personer

Quest timer: 25 minutter


Figaros helstegte foreller

Forb. tid15 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid25 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 2 foreller (hele og rensede)
  • 3 fed hvidløg
  • ½ løg
  • 1 rød chili
  • ½ bdt. persille
  • ½ bdt. dild
  • 1 citron (saft og skal)
  • 50 g parmesan (fint revet)
  • 1 spsk. paprika
  • 3 spsk. oliven olie
  • salt og peber

Pynt

  • 2 citronskiver (pyntet med et drys paprika)
  • 4 smørklatter (drysset med lidt fint hakket persille)

Sådan gør du

  • Skyl forellerne grundigt, fjern deres skæl ved at skrabe mod skælretningen med en kniv og dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
  • Blend nu hvidløg, løg, chili, persille, dild, citronsaft, citronskal, parmesan, paprika og oliven olie til en grov salsa og smag den til med salt og peber.
  • Krydr forellerne godt med salt og peber (både indvendigt og udvendigt) og smør dem så generøst med salsaen indvendigt.
  • Varm nu lidt olie op på en en stor pande op, og steg forellerne gyldne og sprøde – de skal have ca. 5 minutter per side.
  • Server fiskene på en bund af krølsalat sammen med er par fyldte oliven, nogle friske citron skiver og et par smørklatter.

Level


Stay tuned Nerd Squad, for i næste afsnit af Projekt Disney skal vi se nærmere på hvad der gemmer sig af spiselige godter i Strombolis sigøjnervogn.

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *