Desserter,  Disney,  Film,  Level 3,  Pinocchio

Cleos italienske hassel lagkage med mokka creme (Pinocchio del 2)

 

★Hej Nerd Squad ★

Som jeg lovede sidst, så er vi slet ikke færdige med Gepettos festmåltid, og i dagens afsnit af Projekt Disney skal vi derfor sætte tænderne i den  kage som Gepetto har forberedt til guldfisken Cleo.

Kagen i filmen ser ud til at bestå af nogle simple lyse vanilje kagebunde, smurt generøst op med en chokoladelignende glasur.

 

En hassel lagkage med italiensk flair

Helt så simpelt er jeg dog ikke gået til værks med denne kage, jeg har nemlig skruet max op for det italienske flair, i et forsøg på at være at være så tro mod filmens ophav som muligt.

Derfor er min kage baseret på den klassiske italienske hasselnødekage torta di nocciole, men jeg har også haft et enkelt øje på den italienske dessert tiramisu, og derfor blev chokolade glasuren opgraderet til en mere velsmagende mokka creme.

Om en hassel lagkage er sikker for en guldfiske at spise skal jeg ikke kunne sige, men den er i hvert fald lige så fin og elegant at se på som den lille gyldne diva Cleo – og så smager kagen heldigvis lige så fantastisk som den ser ud.

 


Loot: 6 personer

Quest level:


Cleos italienske hassel lagkage med mokka creme

Forb. tid20 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid1 t
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 400 g hasselnødder (ristede)
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 250 g smør (smeltet)
  • 200 g hvedemel
  • 4 tsk. bagepulver
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • ½ dl hasselnøde sirup
  • ½ dl rom

Mokka creme

  • 600 g mørk chokolade
  • 300 ml fløde
  • 1 dl stærk kaffe

Andet

  • 50 ml hasselnøde sirup
  • 25 ml rom

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Hak de ristede hasselnødder helt fint og stil dem til side.s
  • Pisk dernæst æggene lyse og luftige sammen med det resterende sukker over et vandbad.
  • Vend de hakkede nødder i den luftige æggesnaps sammen med det smeltede smør.
  • Sigt herefter hvedemel i sammen med bagepulver, og vanilje og fold dejen forsigtigt sammen.
  • Vend til sidst siruppen og rommen i
  • Hæld nu dejen i en smurt springform og bag den i ovnen i 30 – 40 minutter.
  • Lad kagen køle helt af på en rist.;Bring herefter fløden og kaffen til mokkacremen i kog, hak chokoladen groft og rør den helt ud i fløden.
  • Stil dernæst cremen til side og lade den afkøle til den er smørbar.
  • Når kagen er kold flækkes den og de to bundes drisles let med det resterende sirup og rom.
  • Læg nu den ene kagebund på en kagefad og fordel et generøst lag mokka cremen over den.
  • Kom dernæst den anden bunde på og fordel nu resten af mokka cremen over kagens top og sider.
  • Lad til sidst kagen stå på køl i minimum 1 time, før den serveres.

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering