Pinocchio (del 2)

 

★Hej Nerd Squad ★

Som jeg lovede sidst, så er vi slet ikke færdige med Gepettos festmåltid, og i dagens afsnit af Projekt Disney skal vi derfor sætte tænderne i den  kage som Gepetto har forberedt til guldfisken Cleo.

 

Pinocchio
(Disney)

 

Kagen i filmen ser ud til at bestå af nogle simple lyse vanilje kagebunde, smurt generøst op med en chokoladelignende glasur.

Helt så simpelt er jeg dog ikke gået til værks med denne kage, jeg har nemlig skruet max op for det italienske flair, i et forsøg på at være at være så tro mod filmens ophav som muligt.

Derfor er min kage baseret på den klassiske italienske hasselnødekage torta di nocciole, men jeg har også haft et enkelt øje på den italienske dessert tiramisu, og derfor blev chokolade glasuren opgraderet til en mere velsmagende mokka creme.

Om kagen her så er sikker for en guldfiske at spise skal jeg ikke kunne sige, men den er i hvert fald lige så fin og elegant at se på som den lille gyldne diva Cleo – og så smager kagen heldigvis lige så fantastisk som den ser ud.

 


Loot: 6 personer

Quest timer: 1 time


Cleos italienske hassel lagkage med mokka creme

26. marts 2019
: 20 min
: 40 min
: 1 hr

By:

Ingredients
  • 400 g ristede hasselnødder
  • 200 g sukker
  • 4 store æg
  • 250 g smeltet smør
  • 200 g hvedemel
  • 4 tsk. bagepulver
  • 4 tsk. vanilje
  • ½ dl hasselnød sirup
  • ½ dl rom
  • Mokka creme
  • 600 g mørk chokolade
  • 300 ml fløde
  • 1 dl stærk kaffe
  • Andet
  • 50 ml hasselnød sirup
  • 25 ml rom
Directions
  • Step 1 Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Step 2 Hak de ristede hasselnødder helt fint og stil dem til side.
  • Step 3 Pisk dernæst æggene lyse og luftige sammen med det resterende sukker over et vandbad.
  • Step 4 Vend de hakkede nødder i den luftige æggesnaps sammen med det smeltede smør.
  • Step 5 Sigt herefter hvedemel i sammen med bagepulver, og vanilje og fold dejen forsigtigt sammen.
  • Step 6 Vend til sidst siruppen og rommen i
  • Step 7 Hæld nu dejen i en smurt springform og bag den i ovnen i 30 – 40 minutter.
  • Step 8 Lad kagen køle helt af på en rist.
  • Step 9 Bring herefter fløden og kaffen til mokkacremen i kog, hak chokoladen groft og rør den helt ud i fløden.
  • Step 10 Stil dernæst cremen til side og lade den afkøle til den er smørbar.
  • Step 11 Når kagen er kold flækkes den og de to bundes drisles let med det resterende sirup og rom.
  • Step 12 Læg nu den ene kagebund på en kagefad og fordel et generøst lag mokka cremen over den.
  • Step 13 Kom dernæst den anden bunde på og fordel nu resten af mokka cremen over kagens top og sider.
  • Step 14 Lad til sidst kagen stå på køl i minimum 1 time, før den serveres.


Level


Stay tuned Nerd Squad, for næste gang er det Figaros helstegte foreller der er på menuen



2 thoughts on “Pinocchio (del 2)”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *