Pinocchio (del 1)

kyllingesteg

 

★Hej Nerd Squad ★

Jeg ved godt at pausen har været lang, men nu er det endelig blevet tid til at holde ind ved det næste spisestop på vores rejse gennem Disneys historie. Jeg har nemlig det næste kapitel af Projekt Disney klar til jer, og derfor skal vi i dag se lidt nærmere på Disney klassiker  nummer 2 – “Pinocchio”.

Efter succesen med “Snehvide og de syv små dværge” blev det næste projekt for Walt Disney, at give live til Carlo Collodis fortælling om trædukken Pinocchio på det hvide lærred.

Et klogt valg som både var med til at danne den ikoniske Disney hymne “When You Wish Upon a Star”, men i særdeleshed også fordi denne film, sammen med sin forgænger, var med til at etablerer meget af det man senere hen kom til at forvente fra en Disney produktion – nemlig essensen af Disney: magi og håb! 

 

Disneys mørke side 

Denne film blev på mange måder den mørkeste Disney film fra perioden, og gennem Pinocchios naivitet, dårlige valg og et brændende ønske om at blive en rigtig dreng, bliver man ledt ned af nogle af livets mørkere veje.

Den stakkels dukke oplever både at leve under kummerlige slavelignende forhold i Strombolis fangenskab, og hvordan et liv i fristelsernes vold i Slaraffenland altid kommer med en høj pris. 

Det der dog gør denne film så betydningsfuld er, at Pinocchio hele filmen igennem altid stræber efter at leve op til idealet om hvad en god dreng er.

Som alle mennesker laver han af og til fejl, og må stå på mål for konsekvenskerne af sine handlinger.

Men til syvende og sidst lærer han af sine fejl, og via uselviske handlinger formår han endda at overbevise Den Blå Fe om at tiden er inde til at gøre ham til en rigtig levende dreng.

 


Mad som er vist/ omtalt i filmen

Gepettos kyllingesteg

Cleos italienske hassel lagkage

Figaros  helstegte foreller

Strombolis stromboli

Fristende jordbærtærte fra Slaraffenland

Forførende hindbæris fra Slaraffenland


Allerede dagen efter Pinocchio vågner til live sender Gepetto sin nye søn afsted i skole, og som den gode dreng han skal være har han naturligvis fået et flot stort æble med til læreren.

Pinocchio når dog aldrig så langt, for kort tid efter han har taget afsked med sin far løber han ind i en snu ræv, som hurtigt overtaler ham til pjække fra skole.

Stakkels Gepetto er lykkeligt uvidene om Pinocchios føjteri, og hjemme i sit lille hus har han derfor haft travlt med at forberede en overdådig festmiddag bestående af en smuk kyllingesteg, en helstegt fisk til Figaro og en lækker lagkage med chokolade glasur, som selv guldfisken Cleo får et stort stykke af, alt sammen for at fejre Pinocchios første skoledag.

Men lille Pinocchio kommer ikke hjem, og med bekymringen malet i ansigtet vandre Gepetto ud i den kolde mørke nat for at finde ham.

Det er en scene der er næsten ubærlig at se, ikke kun fordi man virkelig føler med Gepetto, men i særdeleshed også fordi ingen desværre når at få lov at nyde godt af den overdådige festmiddag.

Det bliver der heldigvis rodet båd på i dag, jeg har nemlig gjort Gepetto kunsten efter, og kastet mig ud i at lave hans overdådige festmiddag til Mr. Nerd, Salem og undertegnede.

Den første opskrift fra Gepettos festmåltid som I kan få fingrene i er hans dejlige og saftige kyllingesteg, men stay tuned Nerd Squad, for opskriften på Cleos uimodståelige lagkage er lige på trapperne, når vi fortsætter med Pinocchio menuen i Projekt Disney.


Loot: 4 personer

Quest timer: 1 time  25 minutter


Gepettos kyllingesteg

Forb. tid10 min
Tilb. tid1 t 15 min
Samlet tid1 t 25 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 75 g smør (blødt)
  • 1 fed hvidløg (fint revet)
  • 1 citron (saft og skal)
  • 2 tsk. paprika
  • ½ tsk. tomatpuré
  • 1 kylling (hel)
  • salt og peber

Haltve æbler med gelé

  • 3 æbler
  • 4 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ribsgelé

Sådan gør du

  • Rør smørret godt sammen med fint revet hvidløg, fint revet citronskal, citronsaft, paprika og tomatpuré.
  • Forvarm ovnen til 225 grader.
  • Dup nu kyllingen tør med køkkenrulle og krydr den godt med salt og peber både inden i og uden på.
  • Smør dernæst kyllingen godt ind i det krydrede smør og bind lårene sammen med kødsnor så de sidder tæt ind til kroppen.
  • Læg kyllingen i en bradepande med brystet opad, og brun den i den varme ovn i 15 minutter.
  • Skru herefter ovnen ned til 180 grader og steg kyllingen til den er gylden, sprød og vigtigst af alt gennemstegt (det tager ca. 1 time)
  • Skræl og halver imens æblerne, og bring sukker, vand og vanilje i kog.
  • Fjern dernæst kernehuset og pocher æblerne i ca. 5 minutter, og lad dem herefter køle af i lagen.
  • Lad den færdigstegte kylling hvile i 15 minutter.
  • Fjern nu kødsnoren, kom små papirs manchetter på lårene og server kyllingen på en bund af grønkål med granatæble kerner.
  • Pynt med de halve pocherede æbler, og fyld dem med ribsgelé. 

Level


 

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *