-
Oyakodon fra Campfire Cooking in Another World
Oyakodon er rigtig japansk comfort food, bestående af en stor skål dampende varme ris toppet med dashi simrede løg og kyllingestykker, svøbt i et tæppe af fløjlsbløde æg. Det er en virkelig skøn og billig japansk hverdagsret, du kan lave med ganske få ingredienser. Det er også en ret du virkelig hurtigt kan bikse sammen,…
-
Pære omelet fra romerriget
Patina de piris er en sød, omelet lignende dessert fra antikkens Rom. Opskriften stammer oprindeligt fra Apicius’ kogebog “De Re Coquinaria” og laves ved at blande kogte pærer med krydderier, honning, garum og æg, som bages i en slags dyb tallerken kaldet en patina. Romerne var uden tvivl vilde med garum, og i dag lyder…
-
Krebinetter fra Restaurant to Another World
I episode 2 bliver de her krebinetter serveret sammen med fintsnittet spidskål, frisk citron og en sauce, jeg synes mest minder om den japanske tonkatsu sauce, som dagens ret på resutaurant Nekoya. Det her er treat jeg simpelthen bare var nødt til at kaste mig over, for krebinetter har altid været en af mine absolutte…
-
Citron kylling fra Campfire Cooking in Another World
Den her citron kylling med smørsauce er endnu én af de utroligt lækre retter, som Mukuoda tryller frem, i anime serien Campfire Cooking in Another World with My Absurd Skill. Jeg har allerede lavet flere af hans retter, og det er min erfaring, at Mukuodas retter kun bliver bedre og bedre for hver treat jeg…
-
Brændt tærte inspireret af Vilde Rolf Smadre internettet
Jeg er nået til desserten af min Disney Date inspirere Vilde Rolf smadre internettet, og jeg kunne simpelthen ikke modstrå fristelsen ved at lave en brændt tærte som Rolf. For det her er uden tvivl den eneste rigtige dessert at serverer til en Disney date inspireret af filmen Vilde Rolf smadre internettet. Men bare rolig,…
-
Rødvinsmarineret nakkefilet fra 1390
Hvad ordet cormarye betyder skal jeg ikke kunne sige, men ser du ordet i en middelalderlig tekst, er chancen for at du er faldet over en opskrift på en ret så lækkert rødvinsmarineret nakkefilet ret stor. I hvert fald hvis teksten du læser er “The Forme of Cury” fra 1390, hvor cormarye er navnet på…
Skriv et svar