Den onde dronnings braiserede svinehjerte

svinehjerte

 

★Hej Nerd Squad★ 

Hold nu op hvor har jeg glædet mig til at dele dagens treat med jer Nerd Squad! Det har været længe undervejs, men nu skydes Projekt Disney endelig for alvor i gang, og første kapitel i denne velsmagende saga igennem Disneys historie er naturligvis Snehvide og de syv små dværge. 

Snehvide og de syv små dværge var et kunststykke uden lige, som vandt Walt Disney en helt særlig Oscar statuette bestående af en stor og syv små Oscar-statuetter.

Filmen er en forholdsvis mild udgave af det klassiske eventyr fra brødrene Grimm, om den smukke Snehvide, der af den onde og forfængelige dronning beordres myrdet.

Dette får Snehvide til at flygte ind i den mørke skov, hvor hun finder det lille hus hvori de syv små mænd Brille, Gnavpot, Lystig, Prosit, Flovmand, Søvnig og Dumpe bor.

Filmen er stadig betragtet som en af de vigtigste og mest indflydelsesrige film i filmhistorien, og med den blev grundstenen lagt til det verdensomspændende imperium Disney er den dag i dag.

Disneys eventyrlige trendsætter, og en opskrift med svinehjerte

Snehvide og de syv små dværge skabte tendensen med at basere Disney film på klassiske eventyrfortællinger, samtidig med at konceptet Disney prinsesse blev født.

Men selvom filmen bestemt ikke er min favorit blandt alle klassikerne, så er den dog stadig en god film, der på trods af at den bære præg af samtidens stil har holdt sig godt.

Snehvide er en ganske udmærket Disney karakter, men det må siges at hun lagt fra er den mest interessante i filmen. Den ære tilfalder de syv små dværge, hver opkaldet efter det personlighedstræk der definere dem, som er skildret med så megen humor og følelse at mange ikke har kunnet undgå at forelsket sig i dem igennem tiden (selv er jeg helt pjattet med Flovmand).

Den onde dronning hører også til blandt filmens mest mindeværdige karakterer, hun er en fabelagtig skurkinde som vil gå ualmindeligt langt for at se Snehvide død.

Hun udviser en dedikation for ondskab som stadig sidder fast hos de af os der har set filmen som barn, og hun skræmte mig helt oprigtig fra vid og sans, da hun transformerer sig til den gamle kælling.

I den scene som for mig står klarest som værende en af de mest intense og skræmmende scener fra en Disney film.

Heldigvis er der mad nok i filmen til at holde selv den største bangebuks distraheret, for når man har travlt med at mæske sig i både braiserede hjerter, æble dumplings og stikkelsbærtærter har man slet ikke tid til at se på den onde dronning lægge skumle planer.

 


Mad som er vist, omtalt eller inspireret af filmen

Svinehjerte

Æble dumplings

Svampesuppe 

Stikkelsbærtærte

Det forgiftede æble 


 

svinehjerte

 

Ved filmens start får Dronningen at vide  at det nu er Snehvide, der er den skønneste i landet her.

Syg af misundelse beordre Dronningen sin jæger til at tage Snehvide med ud i skoven for at dræbe hende, og som bevis på at hun er død skal jægeren komme hendes hjerte i et skrin og afleverer det til Dronningen.

Jægeren kan dog ikke slå den uskyldige Snehvide ihjel når det kommer til stykket, derfor beder han hende om at stikke af ind i skoven og aldrig mere vende tilbage, alt i mens han kommer et svinehjerte i skrinet til Dronningen.

 

Den Onde Dronning: “Magic Mirror on the wall, who now, is the fairest on of all?”

Det Magiske Spejl: “Over the seven jewelled hills, beyond the seventh fall, in the cottage of the Seven Dwarfs, dwells Snow White, fairest one of the all.”

Den Onde Dronning: “Snow White lies dead in the forest. The huntsman has brought me proof. Behold, her heart.”

Det Magiske Spejl: Snow White still lives, fairest in the land. ‘Tis the heart of a pig you hold in your hand.”

Den Onde Dronning: “The heart of a pig! Then I’ve been tricked!”

(Snehvide og de syv små dværge, 1937)

 

Om Dronningen havde i sinde rent faktisk at spise den stakkels piges hjerte skal jeg ikke kunne sige (hun ville da i hvert fald være ond nok til det), men hvis det rent faktisk var tilfældet, så håber jeg at hun vil gøre brug af opskriften her, som trods sin lidt specielle hovedingrediens (i form af svinehjerte) er en velsmagende, mør og helt i gennem fantastisk simreret.


Loot: 4 personer

Quest level:


Den onde dronnings braiserede svinehjerter

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

 • 2 svinehjerter
 • 1 løg (fint hakket)
 • 3 fed hvidløg (fint hakket)
 • 400 g champignon (fint hakket)
 • 1 æble (skåret i små tern)
 • 2 spsk. salvie (fint hakket)
 • ½ spsk. fennikel (stødt)
 • salt og peber
 • 1 bdt. persille
 • 250 ml øl
 • 500 ml svinefond

Sådan gør du

 • Rens, skyl og tør hjerterne godt inden de skæres op, så resten af pulsårerne og evt. fedt kan fjernes.
 • Stil hjerterne til side og svits løg og hvidløg i lidt olie på en pande.
 • Tilsæt champignon og æble og lad det få lidt farve på panden inden blandingen krydres med salvie, fennikel, salt og peber.
 • Kom til sidst persillen på panden, lad den falde lidt sammen og køl fyldet af.
 • Læg hjerterne med den skårne side opad og fordel fyldet mellem dem.
 • Rul herefter hjerterne sammen og bind dem med kødsnor.;Krydr hjerterne med salt og peber og brun dem på alle sider i en tykbundet gryde.
 • Hæld øl og fond ved og braiser hjerterne ved jævn varme under låg i ca. 1 ½ – 2 timer (vend dem efter ca. 45. minutter).
 • Server de braiserede hjerter på en bund af fløjlsblød mos sammen med en aromatisk sauce lavet på stegeskyen.

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen. svinehjerte svinehjerte

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering