Desserter,  Disney,  Fantasia,  Film,  Level 2

Mini overflødighedshorn med fugtsalat og vaniljecreme (Fantasia del 6)

overflødighedshorn

 

Hej Nerd Squad

Nu er der kun to treats tilbage fra dette Projekt Disney spisestop, som bid for bid har taget os igennem en masse lækkerier inspireret af Disney klassikeren Fantasia.

Dagens treat kommer fra det, der nok bedst kan beskrives som Fantasias anden mest populære animations sekvens.

Selv hvis man ikke kender til filmen, så vil jeg vove at påstå, at de fleste nok har mødt karaktererne fra denne sekvens i mange andre sammenhænge.

De bliver nemlig ofte brugt i forbindelse med promoveringer af forskellige ting relateret til Disney, eller som baggrundskarakterer i andre film.

Jeg taler naturligvis om animationen sat til Ponchiellis Timernes dans, hvor man møder de mange balletdansene strudse, flodheste og krokodiller, som via dansen fortolker dagens forskellige timer.

Madame Upanovas overflødighedshorn

Ud over at være en af de mere kendte animationer fra Fantasia, så er det også her at vi støder på noget af det eneste reelle mad mad ser i hele filmen.

Derfor havde jeg for en gangs skyld et reelt udgangspunkt for en treat, hvilket betød at jeg ikke havde behov for at fortolke animationen særlig meget.

I starten af sekvensen ser man nemlig den balletdansene struds Madame Upanova, finde et stort overflødighedshorn fuld af frisk frugt. Denne frugt deler hun ud blandt hendes dansere, men hun vælger at beholde en klase saftige blå druer selv.

Dette får dog strudsene til at kæmpe om druerne, hvilket til syvende og sidst desværre fører til at de falder i et bassin med vand.

Ja hvad kan man lærer af det Madame Upanova, det er langt bedre at dele end det er at være grådig.

imponerende dessert, helt uden kransekagearbejde

Til at starte med ville jeg gerne være lige så cool som Micki Cheng, og kaste mig ud i at lave stort overflødighedshorn i kransekagemasse. Men hvis jeg er helt ærlig, så virkede tanken om sådan et stort overflødighedshorn  alt for uoverskueligt, og den blev hurtigt forkastet.

I stedte besluttede jeg mig for at lave en opskrift hvor alle, uagtet deres køkken skills, kunne være med til at lave den – og hvis jeg skal sige det selv, så kom jeg ret godt i mål med den plan 😉

Hornet består af noget så simpelt som en pizzadej, og det er ganske underordnet om man laver den selv, eller tager den nemme vej og køer en rulle dej.

Jeg valgte at gå med den sidste mulighed, og takket være et penselstrøg med lidt smeltet smør og et drys kanelsukker, endte hornene faktisk med at minde lidt om churros i smagen.

Bagefter blev hornene fyldt med en skøn vaniljecreme og oceaner af frugtsalat bestående af saftige blommer og ananas, søde druer, frisk appelsin, bløde bananer samt sprøde æbler pære, inden de blev sat til livs.

– VELBEKOMME –

 

overflødighedshorn


Loot:  6 horn

Quest level: Level 2


Overflødighedshorn med frisk frugt og vaniljecreme

Forb. tid25 min
Tilb. tid10 min
Antal: 6 horn

Ingredienser

Horn

  • 1 rulle pizzadej
  • 50 g smør (smeltet)
  • 3 spsk. kanelsukker

Vaniljecreme

  • 3 past. æggeblommer
  • 1 ½ spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 dl piskefløde

Frugtsalat med mynte og lime

  • ½ rødt æble (skåret i tern)
  • ½ pære (skåret i tern)
  • 1 blomme (skåret i tern)
  • 1 banan (skåret i skiver)
  • 1 spsk. lime sirup
  • 1 spsk. mynteblade (fint hakket)
  • 1 appelsin (skåret i fileter)
  • 1 håndfuld vindruer (skåret i halve)
  • 1/8 ananas (skåret i tern)

Sådan gør du

Horn

  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Form 6 ark stanniol (på 30 x 30 cm) til kegler, og giv enderne et lille buk så de begynder at ligne små horn
  • Pensel stanniolhornene godt med olie .
  • Skær pizzaddejen i tynde strimler og vikkel dejstrimler rundt om de smurte stanniolforme, sådan så hver strimmel overlapper den næste.
  • Bag hornene i 8-10 minutter.
  • Fjern stanniol formene og pensel så de nybagte horn med lidt smeltet smør, drys dem med kanelsukker og stil dem herefter til side for at køle af.

Vaniljecreme

  • Pisk æggeblommer sammen med sukker og vaniljesukker til en tyk æggesnaps.
  • Pisk fløden stiv og vend den i æggesnapsen.
  • Smag til sidst cremen til og kom et par teskefulde creme i hvert horn.

Frugtsalat med mynte og lime

  • Vend æble, pære, blommer og bananer sammen med limesirup og mynteblade.
  • Tilsæt appelsin, vindruer og ananas og vend alle frugter forsigtigt sammen.
  • Fyld til sidst frugten i hornene og server dem sammen med lidt ekstra vaniljecreme ”on the side”.

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Pinterest er stedet hvor man også kan finde enhttps://www.instagram.com/frk_nerdytreats/ masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering