• Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube
  • Pinterest
  • Goodreads
  • Forside
  • Opskrifter
    • Treats fra film
    • Treats fra tv-serier
    • Treats fra bøger
    • Treats fra spil
    • Treats til årets fester
  • Galleri
    • 2021
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
  • Spektrum Cookalong
    • Leoniderne
  • Projekt Disney
    • Disneys guldalder
    • Fantasia
    • Pinocchio
    • Snehvide og de syv små dværge
  • Anmeldelser
  • Om/ kontakt
    • COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
17. april 2017

Katsudon fra Yuri On Ice

Gå til opskrift Udskriv

 

Jeg er totalt forlibt i kunstskøjteløbs animeen “Yuri On Ice”! Normalt plejer jeg ellers at gå en stor bue om alt hvad der så meget som minder en lille smugle om sports anime, men “Yuri On Ice” har haft mig hooked lige siden første sekund.

Serien har en af de sødeste romancer jeg længe har set, og så er den spækket med feel good øjeblikke der river dig med, og efterlader en spirrende glæde i hele kroppen der spændt længes efter mere ved hver episodes afslutning… men så er det jo godt at hele serien ligger inde hos Crunchyroll hvor man kan sluge det ene afsnit i sig efter det andet.

Mad har en central rolle i serien, specielt når det kommer til symbolik, og i det allerførste afsnit bliver det klart at den traditionelle japanske ret katsudon har en helt særlig plads i hovedpersonen, den japanske kunstskøjteløber Yuri Katsuki’s hjerte.

Stakkels Yuri tager dog utroligt nemt på i vægt (totally know the feeling), derfor får han kun lov til at spise katsudon efter han har vundet et stævne…hvilket desværre for ham ikke sker særlig tit.

 

 

Men efter at have lært sig selv en dans fra sit idol, den verdensberømte russiske skøjteløber Victor Nikiforov, sker det utænkelige. Victor ser nemlig optagelsen af Yuri’s dans og beslutter sig for at flyve til Japan for at tage ham under sine vinger og træne ham op til verdens mesterskaberne.

For at lære sin nye elev bedre at kende spørger Victor ind til Yuri’s livret, og promte laver Yuri’s mor Hiroko en ekstra stor portion katsudon til Victor som ender med at sætte næsten lige så stor pris denne japanske specialitet som Yuri selv gør.

I serien bliver katsudon beskrevet som værende både et måltid vindere spiser (på japansk udtales “katsu” på samme måde som det japanske ord for at vinde) og et måltid der smager så himmelsk at det er selveste guderne værdige.

Se med sådan en beskrivelse kunne jeg næsten ikke andet end straks give mig i kast med at rekreer Yuri’s livret, og jeg kan ikke andet end at sige at der her virkelig er japansk comfort food når det er bedst.

Det er ikke første gang jeg laver en don som I kan se på de HER og HER, men denne gang består donnen af en super sprød og mør kotelet omgivet af smagfulde løg i en lækker sauce, ærter og silke bløde æg oven på dampende varme ris…Vkusno!! siger jeg bare.

 

 


 

Loot: 2 personer

Quest timer: 20 minutter


Udskriv

Yuri’s katsudon

Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 2 svine koteletter
  • salt og peber
  • 100 g mel
  • 2 æg (let piskede)
  • 150 g panko brødkrummer
  • olie (til fritering)
  • 150 ml dashi bouillon
  • 1 spsk. soya
  • 1 spsk. mirin
  • 2 spsk. tonkatsusauce (lige dele ketchup og worcestershire sauce)
  • 1 løg (skåret i både)
  • 2 æg
  • 1 lille håndfuld ærter
  • kogte ris

Sådan gør du

  • Start med at krydre koteletterne med lidt salt og peber på begge sider.
  • Paner dernæst koteletterne ved først at vende dem i melet, efterfulgt af et bad i de sammenpiskede æg og en tur i panko.
  • Friter nu koteletterne i varm olie til der er gyldne på begge sider og gennemstegte – de skal ca. have 4 min pr. side.
  • Sæt koteletterne til side på lidt køkkenrulle så fedtet kan dryppe lidt af.
  • Mens koteletterne drypper af koges dashi op med soya, mirin og tonkatsu sauce i en pande.
  • Når saucen koger tilsættes løgene og der skrues ned til middelvarme.
  • Lad nu løgene simre til de er møre i saucen.
  • Mens løgene simre piskes de sidste to æg sammen.
  • Skær nu koteletterne i strimler, læg dem i panden sammen med løgene og hæld æggemassen over.
  • Læg et låg på panden så æggene kan sætte sig – det tager ca. 2 min. dernæst er der bare tilbage at servere koteletterne med løgsauce og æg oven på en skål med ris drysset lidt med en håndfuld ærter.

Level


Related

Indlægsnavigation

Visons paprikash
Homer Simpsons hindbær donuts

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




HVEM ER NØRDEN

About

Nørden bag skærmen heder Trine, og det er mig der inviterer dig med på en eventyrlig quest igennem fiktionens kulinariske verden. Her på siden kan du finde de mest nørdede, sjove og kreative opskrifter, så læs med hvis du har lyst til at finde inspiration til sjove ideer der gør madpakkerne, aftensmaden, fødselsdagen, mærkedagene, festerne, højtiderne, weekendaftenerne, eller den helt almindelige hverdag bare en lille smugle mere nørdet.

FØLG MED

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • Pinterest
  • YouTube
  • Email

INSTAGRAM

TAG DEL I QUESTEN

Indtast din e-mail adresse for at modtage påmindelser om nye indlæg.

TREATS INSPIRERET AF

Bøger
Felix Felicis

TREATS INSPIRERET AF

TV
Jammie Dodgers fra Doctor Who

TREATS INSPIRERET AF

Årets fester
Hvidløgs edderkop
  • Forside
  • Opskrifter
  • Galleri
  • Spektrum Cookalong
  • Projekt Disney
  • Anmeldelser
  • Om
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Mail

Kategorier

  • Aftensmad
  • Anmeldelser
  • Brød og boller
  • Cookies og småkager
  • Disney
  • Drikke
  • Efterårsretter
  • Favoritter til madpakken
  • Forårsretter
  • Frokost
  • Historiske retter
  • Højtider
  • Inspireret af bøger
  • Inspireret af film
  • Inspireret af spil
  • Inspireret af tv
  • Kager og søde sager
  • Level 1
  • Level 2
  • Level 3
  • Morgenmad
  • Snacks
  • Sommerretter
  • Spektrum treats
  • Supper
  • Tilbehør
  • Trends
  • Uncategorized
  • Vegetar
  • Vinterretter

Tag del i questen

Indtast din e-mail adresse for at modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 9 other subscribers

Alle rettigheder til denne blog tilhører mig, og al materiale herpå er min ejendom og må derfor ikke kopieres til hverken privat eller kommercielt brug uden min tilladelse. Man må naturligvis hjertens gerne benytte sig af opskrifterne, men hvis de offentliggøres, så skriv da hvor I har dem fra.
Al anden tekst samt billeder må ikke kopiere uden samtykke – på forhånd tak

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Made by LyraThemes.com
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

GEM & ACCEPTÈR