Har du prøvet kaffeglaseret bacon? – det er en absolut vanedannende morgenmad

kaffeglaseret bacon

Hvis du har gået og glædet dig til næste kapitel i Projekt Disney, så har jeg en god nyhed til dig. For i dag dykker jeg endnu engang ned i Dumbo, og laver den anden treat man møder i filmen.

Den første treat fra filmen mødte vi jo allerede efter et par minutter, og vi når nærmest kun lige at hilse på lille Dumbo, inden vi løber ind den næste.

Eller det vil sige, lige som den første treat, så ser vi faktisk heller ikke rigtigt noget denne gang. For lige som sidst, så står menuen i dag på en treat som man kun møder via sang.

Sangen leveres af cirkus truppens arbejdsmænd, som i silende regn er ved at sætte cirkusteltet op på en ny lokation – og skal vi ikke bare være ærlige og sige, at det ikke ligefrem er en sang der er ældet så godt.

kaffeglaseret bacon

En film der skaber debat

Generelt så er Dumbo jo en af de film som, særligt i de senere år, har været omdrejningspunktet for en hel del debat angående filmens racistiske undertoner. Særligt scenen med kragerne har været debatteret, og selvom jeg er fuldt ud klar over denne debat, så kommer jeg altså ikke til at tage den yderligere op mens jeg spiser mig igennem denne film.

Dels fordi det er en hvepserede jeg på ingen måde har lyst til at stikke hænderne ned i, og dels fordi der efter min mening er en meget større problematik forbundet med arbejdsmændene, og deres sang i starten af filmen.

kaffeglaseret bacon

Sangen er slem på original sproget, men på en eller anden måde formår de at blive endnu værre i den danske oversættelse, og jeg vil udfordre enhver til at høre den uden at krumme tær.

Det er bestemt ikke let at høre dem synge om hvordan de hverken kan læse eller skrive, hvordan de arbejder som slaver på dødens rand, hvordan man ikke skal have ondt af dem, hvordan de ikke ved hvad lønningsdag er, og hvordan de, når de endelig får løn, så blot ødsler den bort.


 Muscles aching, back near breaking. Eggs and bacon’s what we need.

(Roustabouts, Dumbo 1941)


Kaffeglaseret bacon, dit nye hemmelige våben på morgenbordet

Ikke overraskende så fik jeg naturligvis enormt ondt af de stakkels arbejdsmænd, og da jeg hørte at de sang om at det eneste de havde brug for var æg og bacon, ja så kunne jeg simpelthen ikke sidde deres bønner overhørig.

I sangen bliver det dog ikke rigtig specificeret, hvilken slags æg arbejdsmændene hungre efter. Men jeg tænker at et godt bud må være den helt klassiske omgang spejlæg og bacon.

Jeg kunne dog ikke få mig selv til at spise de hårdtarbejdende arbejdsmænd af med et par spejlede æg og lidt sprødt bacon. Jovist er det da en dejlig morgenmad, bevares. Men jeg tænkte nu alligevel at de havde fortjent en treat hvor der var lagt lidt mere kærlighed i.

kaffeglaseret bacon

Derfor valgte jeg at twiste mit bacon en lille smule, og drukne det i en anden ingrediens der er uundværlig på de fleste morgenbordet – nemlig kaffe! 

For der opstår en delikat, sød, røget, salt, kødfuld og let bitter harmoni når bacon og kaffe får lov til at møde hinanden i en pande. Det lyder måske en smule skørt, men det er en kombination der virkelig tager kegler, og det er faktisk lige før at tanken om kaffeglaseret bacon alene, er nok til at få mig til at sidde og småsavle over mit tastatur.

Jeg indrømmer dog, at jeg ikke lige kunne finde nogle cirkus arbejdsmænd jeg lige kunne teste opskriften på. Men jeg testede den naturligvis af på min mand Chris med stor succes, og skal vi ikke bare sige, at næste gang jeg laver den her treat, så kan det være en meget god idé at lave dobbelt portion. For det var lige før at baconnet nærmest fløj af panden hurtigere end jeg kunne nå at stege det 😉 

kaffeglaseret bacon


Loot:  2 – 3 personer

Quest level:


kaffeglaseret bacon

Kaffeglaseret bacon

Forb. tid 5 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 25 min
Antal 2

Ingredienser
  

  • 300 g Bacon (gerne i tykke skiver hvis du kan finde det)
  • 2 dl Stærk kaffe
  • 2 spsk. Sirup
  • 1 spsk. Smør

Sådan gør du
 

  • Steg baconnet ved lav varme i ca. 5 minutter pr. side. Når det begynder at blive sprødt langs kanten, men stadig er en smule blødt i midten, stilles det til side.
  • Kog herefter baconpanden af med kaffe og tilsæt sirup og smør.
  • Simmer kaffeblandingen indtil den begynder at tykne en smule, og kom dernæst den stegte bacon tilbage i panden.
  • Vend baconen rundt i kaffebladingen, og fortsæt med at koge blandingen ind ved lav varme, indtil kaffeglaseringen begynder at hænge ved baconen.
  • Server evt. den kaffeglaserede bacon sammen med ristet brød og spejlæg.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering