Ignis croque madame

 

Great news Nerd Squad!

Min lyst til at kokkerere er nemlig så småt ved at vende tilbage igen. Om det var den underskønne tur ind på Bogforum, om det er fordi at Mr. Nerd nu er lidt mere hjemme igen eller måske bare var pastaen fra sidst som gjorde underværker skal jeg ikke kunne sige.

Men faktum er at jeg nu igen er begyndt at kunne mærke at det kribler helt ud i fingrespiserne når jeg falder over en ny og spændende treat – og det var lige præcis det da skete da jeg så dagens treat i et klip fra en Youtube film om FFXV.

Det var  på ingen måde planen at jeg i dag ville gå i køkkenet for at lave en treat, men ligepludselig blev der tænkt hurtigt, og før jeg havde fået set mig om havde jeg både fået rigget et lille intermistisk fotostudiet an på køkkenbordet og  fremtryllet en af de mere velsmagende treats jeg har lavet i meget lang tid.

Normalt plejer jeg jo faktisk at planlægge hvornår jeg skal lave diverse treats her til bloggen, så de kan blive fotograferet i det bedst mulige lys som nørdhulen tillader.

Her i de mørke måneder står det nemlig ret slemt til på lysfronten, og om aftenen er det noget nær umuligt at få et bare nogenlunde skud i kassen…suk altså!

Jeg indrømmer da også blankt at jeg nogle gange helt har droppet at prøve at tage billeder af en given treat til bloggen fordi lyset efter min mening simpelthen var for dårligt.

Men min maven knurrede (højlydt) og mit hjerte var meget opsat på at Ignis croque madame skulle deles med jer – inden den kunne blive fortæret med største fornøjelse.

 

 

Derfor blev alle de ekstra lamper jeg kunne opstøve i nørdhulen taget i brug, og heldigvis fik jeg knipset et par hæderliger billeder. For deles det skulle den altså, jeg mener den smagte ALT for godt til at lade være.  Men nu stammer retten jo også fra FFXV, så jeg er egentligt ikke så overrasket over at den kom til at smage SÅ godt.

Spiludviklerne og animatorerne samarbejdede nemlig med et hold kokke som tog ud i et udekøkken for at kreere mange af de 103 retter som Ignis kan lærer i spillet.

De retter som holdet kreerede udenfor blev efterfølgende fotograferet fra  flere forskellige vinkler, så de kunne blive scannet ind i 3D så holdet af animatorer kunne få virkelige retter der boomede af velsmag og smuk æstetik ind i spillet.

Hvilket var til stor glæde den her giga madglade nørd der lige pludselig fik en helt anden form for indlevelse i det her storslåede spil der trods sine 10 års lange ventetid bestemt var værd at vente på.

 


Loot: 4 personer

Quest timer: 25 minutter


Ignis croque madame

Antal 4 personer

Ingredienser

Bechamelsauce

 • 1 spsk. smør
 • 1 spsk. hvedemel
 • 2 dl mælk
 • salt og peber
 • muskatnød

Croque madame

 • 4 skiver surdejsbrød
 • 2 spsk. mayonnaise
 • 8 skiver god skinke
 • 70- 100 g emmetaler ost (groft revet)
 • 4 æg (spejlet)
 • 4 salatblade

Sådan gør du

 • Smelt smørret ved middelvarme og pisk melet i.
 • Pisk herefter mælken i lidt efter lidt indtil saucen er helt glat og fri for klumper.
 • Smag nu saucen til med salt, peber og muskat inden den stilles til side.
 • Smør dernæst begge sider af brødene med mayonnaisen og steg dem gyldne og sprøde på en pande.
 • Placer de gyldne og sprøde brød på en bageplade med bagepapir og smør hver skive med lidt af saucen, top herefter hvert stykke brød med 2 skiver god skinke inden der hældes lidt mere sauce på toppen og drysse med revet ost.
 • Gratiner brødene i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
 • Pynt til sidst hver croque madam med et salatblad og et spejlæg.


Level


Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering