Herlufsholm Fantasy Bogmesse

[Reklame]

Herlufsholm Fantasy Bogmesse

 

★Hej Nerd Squad ★

I må hellere forberede jer, for denne weekend har jeg været et smut forbi Herlufsholm Fantasy Bogmesse, hvilket betyder at I har en masse billedspam i vente i dag.

Herlufsholm er jo et fantastisk smukt og stemningsfuldt sted, og den gamle skole danner de perfekte rammer for en eventyrlig fantasy bogmesse hvor man kan møde alt fra lige fra orkere og trolde til forfattere og forlag på den lidt mindre men dog utroligt hyggelige messe.

Det er tredje gang jeg besøger messen som afholdes i samarbejde med Slots- og Kulturstyrelse, Mærk Næstved og Næstved kommune, men første gang jeg var en af de få heldige til at modtage en af de fine invitationer de sender ud i forbindelse med messen. 

Det betyder naturligvis at dagens indlæg er et sponsoreret et af slagsen, men er alle billeder og holdninger dog stadig helt mine egne.

 

Herlufsholm Fantasy Bogmesse

 

Dag 1 på Herlufsholm Fantasy Bogmesse

 

Herlufsholm Fantasy Bogmesse

 

Herlufsholm Fantasy Bogmesse

 

Weekenden bød på et hav af spændende fortatter foredrag, og allerede kort tid efter dørene slog op fredag sad jeg klar i den store sal for at høre Tanja Bisgaard fortælle om sin nye børnebogs serie Midgårds beskyttere.

Serien handler og børnene Astrid og Erik, der sendes tilbage til vikingetiden hvor de skal hjælpe Odin med at forhindre Ragnarok.

Det var mildest talt inspirerede at hører Tanja fortælle om sit purunge forfatterskab, og ikke mindst den research hun har lagt forud for serien, og jeg kan kun sige at jeg ser meget frem til at læse bog 1 og 2 som jeg fik med hjem til anmeldelse…også selvom jeg er fuldt ud klar over at jeg bestemt ikke er den intenderede målgruppe.

 

Herlufsholm Fantasy Bogmesse

 

Herlufsholm Fantasy Bogmesse

 

Det næste foredrag jeg tog til var med forfatterduoen, Thorkild Skov der sammen med sin mor Birthe Skov Midtiby, har skrevet bogen Lue – første bind i trilogien Skovhuggerens saga.

De to snakkede om hvordan man arbejder sammen mor og søn, deres arbejdsproces som ofte udsprang af fælles snakke i naturen, de mange omskrivninger af passager der skal til, når to forfattere skal have en scene til at side lige i skabet og sidst men ikke mindst fortalte de om det enorme arbejde de har lagt i at skabe en så historisk korrekt vikingeroman som muligt.

De to forfattere har blandt andet haft et tæt samarbejde med arkæologer, historikere, reenactorer og museumsfolk, og med en god portion held og en masse logik, har de formået at opsnuse historiske belæg for det miljø deres karakterer bevæger sig i, i Lue.

Den måde de to forfattere fortalte på fangede virkelig min interesse, og jeg vidste med det samme at der i Lue var gemt en skjult bogskat som jeg bare måtte eje.

Så da foredraget var slut, var jeg naturligvis heller ikke sen til at storme ned til Dreamlitt for at få fingrene i en kopi af bogen.

 

Herlufsholm Fantasy Bogmesse
Thorkild nåede endda at demonstrere hvordan forfattere kan håndterer ufokuserede lyttere blandt publikum

 

Herlufsholm Fantasy Bogmesse

 

Jeg var faktisk så bjergtaget af Lue, og den efterfølgende meget spændende snak jeg havde med forfatterne på tomandshånd, at det var ligefør jeg gik glip af det foredrag jeg havde set allermest frem til på hele messen. 

Sidste stop om fredagen var nemlig Malene Sølvstens foredrag i den store sal, hvor hun fortalte om afslutningen på hendes fabelagtige serie Ravnenes Hvisken, og kom med to fantastiske citater, hvoraf det sidste helt klart er et jeg meget kraftigt overvejer at skrive på en plakat med Malenes bøger, og sende til min gamle dansklærer fra gymnasiet.

 

“jeg har aldrig mødt nogen lækre pedeller i virkeligheden”

“Jeg har altså ikke noget budskab med de her bøger”

 

Utroligt nok fortalte Malene faktisk at den succesfulde serie for hende, mest af alt var en slags øve projekt hvor hun i hver af de tre bøger har arbejdet med hver sin helt særegen fantasy genre. 

En udtalelse jeg finder utroligt skræmmende, både fordi jeg næsten ikke tør tænke på de bøger hun så er i stand til at kreere når det ikke længerer er på øve basis, men i særdeleshed også fordi hun på så eminent måde formår at samle de forskellige genrer i de tre bøger på en sådan måde at det hele går op i en højere enhed.

Til foredraget fortalte Malene også hvordan det var lige pludselig at skrive en bog i smug for sin redaktør, en handling der bestemt bekræfter at Malene er mindst lige så trodsig og egenrådig som endes karakter Anne.

Men det bekræfter nok også at vi desværre ikke for at vide hvad den dygtige forfatter ar på tapetet, før næste projekt er færdigskrevet og på vej til tryk.

 

Herlufsholm Fantasy Bogmesse

 

Herlufsholm Fantasy Bogmesse

 

Dag 2 på Herlufsholm Fantasy Bogmesse

 

Herlufsholm Fantasy Bogmesse

 

Lørdag var en langt mere afslappet dag i forhold til fredag, både fordi jeg ikke havde så meget tid at snuse rundt på messen, men også fordi det meste af tiden blev brugt på at gå rundt og snakke med en masse søde forfattere.

Et af de forfatter foredrag jeg dog nåede at opleve lørdag, var Signe Fahls foredrag om hendes Tågespind serie. Her fik man blandt andet at vide, at bog nummer to er lige på trapperne og forventes udgivet den 1. december.

Man fik også et par lækre sneakpeaks til hendes kommende bog Elleskudt, da Signe både viste forsiden frem samt læste et par sider fra bogen – og jeg kan afslører at man i efterfølgeren til Ellekongen, Elleskudt, både kommer et smut tilbage til jernalderen og kommer til at møde nye væsner som ildvætter.

 

Herlufsholm Fantasy Bogmesse

 

Herlufsholm Fantasy Bogmesse
Søde Julie M. Day forfatteren bag den storslåede fantasy serie Grænsen til Trafallas

 

Herlufsholm Fantasy Bogmesse
Nicole Boyle Rødtness og Bjarke Schjødt Larsen fandt jeg også på om lørdagen

 

Herlufsholm Fantasy Bogmesse
Karen Inge Nielsen, forfatteren bag Djævlepassagen npede jeg også og snakke lidt med

 

Herlufsholm Fantasy Bogmesse

 

Herlufsholm Fantasy Bogmesse
Endnu et stolt øjeblik for bloggen her, har da jeg så et citat fra en af mine anmeldelse har fået lov til at pryde bagsiden af bogen Inkarnation

 

Herlufsholm Fantasy Bogmesse

 

Herlufsholm Fantasy Bogmesse
Et lille udpluk af det lækre loot jeg kom hjem med efter weekendens messe

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *