Forloren abehjerne panna cotta

panna cotta

 

★Hej Nerd Squad★

Takket være artiklen fra Ugeavisen har jeg fået utroligt travlt bag skærmen, og jeg må indrømme at jeg ærligt talt ikke havde nogle planer om at lave særlige Halloween treats i år (primært fordi jeg har haft lidt svært ved at finde tiden til det) 

Det syn blev dog ændret, da P4 Sjælland ringede for at inviterer mig en tur i studiet til en snak om Halloween, kager og det fantastiske ved at lave mad fra fiktionens kulinariske univers.

Indslaget kan findes lige her her (segmentet er ca. 1 time og 33 minutter inde i programmet) og her var særligt den medbragte “abehjerne” med til at få studiet i den helt rigtige Halloween stemning.

 

Ahh dessert! Chilled monkey brains!

(Eel eater, Indiana Jones and the Temple of Doom 1984)

 

Hjernen stammer fra filmen “Indiana Jones and the Temple of Doom” en film hvor eksotiske delikatesser som fyldt slange, store biller og suppe med øjeæbler bliver serveret som en storslået festmiddag.

Jeg er da også sikker på, at hvis nu ens smagsløg kan klare så eksotiske delikatesser, så vil en dessert bestående af afkølet abehjerne sikkert vække lykke.

Har man dog mere sarte smagsløg som eksempelvis Willie Scot, jeg selv eller Dorte Krogsgaard fra P4 Sjælland, så vil udsigterne til sådan en dessert højst sandsynligt ende med at man dåner ved middagsbordet.

Denne forlorne abehjerne får heldigvis næppe nogen til at dåne af skræk, til gengæld er der meget muligt en chance for at I falder i svime over den uimodståelige fløjlsbløde vaniljeprikkede flødecreme, nænsomt svøbt i en rubinrød hindbærsauce – og så er den både så nem og hurtig at lave, at I sagtens kan nå at bikse den sammen inden det er Halloween på torsdag.

 

panna cotta

 


Loot:  4 personer

Quest level:


Afkølet "abehjerne" panna cotta

Forb. tid5 min
Tilb. tid5 min
Køle tid6 t
Samlet tid6 t 10 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 6 blade husblas

  • 500 ml fløde
  • 100 ml mælk
  • 75 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 knsp. salt

Hindbærsauce

  • 200 g hindbær (frosne)
  • 1 dl sukker
  • 1 citron (saft og skal)
  • evt. lidt majsstivelse

Sådan gør du

  • Læg husblassen i blød i koldt vand.
  • Kom derefter fløde, mælk og sukker i en gryde sammen med marven af vaniljesangen den tomme vaniljestang og salt.
  • Varm nu fløden op til kogepunktet inden gryden fjernes fra varmen, og vaniljestangen fjernes fra gryden.
  • Klem dernæst det overskydende vand ud af husblassen og smelt det i den varme væske.
  • Hæld den varme fløde i en hjerneform (eller serveringsglas) og stil dem på køl i et par timer, men gerne natten over.
  • Mens panna cottaerne sætter sig på køl laves hindbærsaucen.

Hindbærsauce

  • Kog hindbær, sukker,citronskal og citronsaft op i en gryde i ca. 5 minutter.
  • Pres herefter saften gennem en sigte og hæld den tilbage i gryden.
  • Kog nu saften lidt ind,og jævn den evt. med lidt majsstivelse inden hindbærsaucen stilles på køl.
  • Server ”abehjernen”overhældt med lidt af den afkølede hindbærsauce.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *